banka

Bitcoin u zoni ‘dosade’ 42 dana: Konsolidacija ili procvat? Trgovci debatuju

Bitcoin, vodeća kriptovaluta, već više od 42 dana stagnira u onome što trgovci nazivaju “zonom dosade”. Ovaj produženi period niske volatilnosti izazvao je intenzivne rasprave među trgovcima, sa podeljenim mišljenjima o tome da li ova faza predstavlja period konsolidacije pre novog bikovskog skoka ili je predznak značajnog pada.

Trenutna Situacija
Trenutno, cena Bitcoina se kreće oko 67.680 dolara, što je samo 6,7% više u odnosu na pre 42 dana. Kriptovaluta je zadržala uski raspon trgovanja, probijajući se samo dva puta kako bi testirala podršku na 58.253 dolara i otpor na 71.443 dolara. Ova stagnacija dovela je do različitih predviđanja o sledećem potezu Bitcoina.

Bikovske Perspektive
Nekoliko analitičara i trgovaca vidi ovaj period konsolidacije kao pozitivan znak. Willy Woo, istaknuti pseudonimni trgovac, veruje da produžena konsolidacija Bitcoina pokazuje da njegova cena još nije dostigla vrhunac. Woo predviđa da Bitcoin ima “još prostora za rast pre nego što dostigne vrhunac”, sugerišući da trenutna faza može prethoditi značajnom rastu.

Slično tome, Daan Crypto Trades, još jedan pseudonimni trgovac, tvrdi da je Bitcoin u fazi otkrivanja cene gde je “sve moguće”. On smatra da bi, nakon što Bitcoin pređe svoj sveukupni maksimum od 73.679 dolara, mogao potencijalno dosegnuti 102.073 dolara pre kraja godine. Ovaj optimistički pogled temelji se na pretpostavci da trenutna stabilnost postavlja temelje za buduće dobitke.

Medveđe Zabrinutosti
Nisu svi trgovci ovako optimistični. Timothy Peterson, osnivač Cane Island Alternative Advisors, nudi oprezniji pogled. Koristeći Bitcoin Price to Metcalfe Value (P/MV) model, Peterson predviđa mogući pad cene Bitcoina u narednim mesecima. On smatra da trenutni period niske volatilnosti može biti predznak korekcije pre nego što Bitcoin ponovo krene u bikovski trend.

Tehnička Analiza
Tehnički analitičari takođe su podeljeni. Dok neki ukazuju na ključne nivoe podrške i otpora kao indikatore budućih kretanja, drugi sugerišu da bi makroekonomski faktori mogli igrati značajnu ulogu u određivanju buduće cene Bitcoina. Na primer, promena kamatnih stopa i regulacija kriptovaluta širom sveta mogu značajno uticati na tržište.

Makroekonomski Faktori
Globalna ekonomska situacija, uključujući inflaciju i monetarnu politiku, takođe može igrati ključnu ulogu u budućim kretanjima cene Bitcoina. Povećanje kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi SAD-a može smanjiti apetit investitora za rizičnu imovinu poput kriptovaluta, dok bi povoljna regulacija mogla podstaći veći interes i rast cene.

Zaključak
Dok Bitcoin nastavlja da stagnira u svojoj “zoni dosade”, trgovci i analitičari ostaju podeljeni oko njegovih budućih kretanja. Bez obzira na to da li se radi o periodu konsolidacije pre novog bikovskog skoka ili predznaku značajnog pada, jedno je sigurno: tržište kriptovaluta ostaje nepredvidivo i dinamično. Trgovci i investitori moraju pažljivo pratiti tehničke indikatore, makroekonomske faktore i regulatorne promene kako bi doneli informisane odluke u ovom kompleksnom okruženju.

https://woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button