banka

Aptos postigao novi rekord sa 115 miliona dnevnih transakcija

Aptos, blockchain platforma prvog sloja razvijena od strane bivših zaposlenih u Facebooku, postavila je novi rekord u broju dnevnih transakcija, dostigavši impresivnih 115,4 miliona transakcija u jednom danu. Ovaj rezultat je ostvaren 25. maja, premašivši prethodni rekord od 65 miliona transakcija koji je držala mreža Sui.

Glavni razlozi za rast
Povećanje transakcija na Aptosu pripisuje se lansiranju igre Tapos Cat, popularne igre koja omogućava korisnicima da zarađuju $HEART tokene interakcijom sa virtuelnom mačkom. Igra je prvog dana na mainnetu obradila 10 miliona transakcija, značajno doprinoseći ukupnoj aktivnosti na platformi.

Tehnički detalji
Prema podacima sa Aptoscan-a, broj transakcija po sekundi (TPS) na Aptosu dostigao je rekordnih 32.000, što pokazuje značajno povećanje aktivnosti unutar ekosistema. Stabilne gas naknade i visoka uspešnost transakcija su održane zahvaljujući Aggregator funkciji, koja omogućava simultano procesuiranje više transakcija.

Kontroverze i budući planovi
Iako je Tapos Cat brzo stekao popularnost, neki stručnjaci izražavaju sumnje u dugoročnu održivost i korisnost igre. Kritike su usmerene na mogućnost da igra veštački napumpava metrike bez stvarne vrednosti za korisnike. Ipak, podržavaoci Aptosa smatraju da igra predstavlja važan inženjerski projekat koji demonstrira robusnost i skalabilnost mreže.

Aptos Labs nastavlja sa misijom omogućavanja pristupa decentralizovanim sredstvima za milijarde ljudi. Tim je nedavno predstavio nove globalne savetnike, uključujući Davida Lawee-a, bivšeg potpredsednika za korporativni razvoj u Google-u, i najavio planove za lansiranje Web3 novčanika u saradnji sa južnokorejskim telekom operaterom SK Telecom (SKT).

Ovo postignuće predstavlja značajan korak napred za Aptos i pokazuje rastući trend u usvajanju blockchain tehnologija i decentralizovanih aplikacija.

Značaj za blockchain ekosistem
Ovo dostignuće predstavlja važan korak napred za Aptos, ukazujući na rastući trend usvajanja blockchain tehnologija i decentralizovanih aplikacija. Uspeh igre Tapos Cat pokazuje kako inovativne aplikacije mogu privući veliki broj korisnika i povećati aktivnost na blockchain mrežama. Aptos planira da nastavi sa inovacijama i unapređenjima, kako bi obezbedio stabilnu i skalabilnu platformu za buduće aplikacije i korisnike.

Zaključak
Rekord od 115 miliona dnevnih transakcija postavljen od strane Aptosa predstavlja značajan trenutak za platformu i širi blockchain ekosistem. Lansiranje igre Tapos Cat pokazalo je potencijal za privlačenje velikog broja korisnika i generisanje visokog nivoa aktivnosti. Iako postoje sumnje u dugoročnu održivost ovakvih aplikacija, Aptos nastavlja sa svojim ambicioznim planovima za dalji razvoj i širenje svojih usluga. Uspeh Aptosa u ovom poduhvatu naglašava važnost inovacija i prilagodljivosti u brzo rastućem svetu blockchain tehnologije.

https://woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button