bankarstvo

Ethereum rizikuje još 10% pada u odnosu na bitkoin jer 15,4 miliona dolara izlazi iz ETH investicionih fondova

Ispostavilo se da je spajanje Ethereuma 15. septembra bio događaj prodaje vesti, koji izgleda da će se nastaviti.

Značajno je da je Eter (ETH) značajno pao u odnosu na američki dolar i Bitcoin (BTC) nakon spajanja. Od 22. septembra, trgovački parovi ETH/USD i ETH/BTC su pali za više od 20% i 17%, respektivno, pošto je Ethereum prešao na proof-of-stake (PoS).

Šta jede Eter bikove?
Višestruki katalizatori su doprineli padu Etra u pomenutom periodu. Prvo, pad cene ETH u odnosu na dolar pojavio se u skladu sa sličnim padom na drugim mestima na kripto tržištu, vođen povećanjem stope Federalnih rezervi od 75 baznih poena (bps).

Drugo, Ethereum se suočio sa mnogo problema zbog toga što je postao previše centralizovan nakon spajanja.

Samo pet subjekata je do sada proizvelo 60 odsto blokova. Najveći udeo pripada Lido DAO, Ethereum servisu za ulaganje, koji ima deponovanih 4,19 miliona ETH, ili preko 30% ukupnog iznosa uloženog u Ethereumov zvanični PoS pametni ugovor.

Grafikon prikazuje praksu Ether trgovaca da pumpaju ETH protiv bitkoina pre narativa vezanih za usvajanje, kao što su nezamenljivi tokeni (NFT) i ludilo za decentralizovanim finansijama iz 2021. i početna ponuda novčića (bum 2017.

Svi ovi skupovi su nestali kada je pompa splasnula. Demeester ističe prelazak Ethereuma na PoS kao sličnu fazu hiperaktivnosti koja je podigla ETH/BTC u 2022. godini, očekuje se da će nakon duboke korekcije u narednim nedeljama.

„Očekujem da će se ETH/BTC u nekom trenutku nasilno slomiti“, rekao je on, dodajući:

“ETH je tempirana bomba.”
ETH/BTC tehnički podaci nagoveštavaju pad od 10% unapred
Postavljanje ovih osnova naspram Eterovih tehnika u odnosu na Bitcoin predstavlja slično medveđe podešavanje.

Povezano: Džerom Paul proizvodi našu ekonomsku agoniju

Na trodnevnom grafikonu, ETH/BTC je pao za skoro 25% nakon što je dostigao 0,085 BTC, nivo koji se poklapa sa nivoom otpora koji dugu traje od 0,081 BTC.

Sada, par očekuje dodatni pad prema svojoj višemesečnoj uzlaznoj liniji trenda, kao što je ilustrovano ispod.

Podrška linije trenda je sinhronizovana sa 0,06 BTC, nivoom koji je služio kao zona povlačenja u 2022. Drugim rečima, na stolu je još pad od 10%.

Medveđa postavka ETH/USD je gora
U odnosu na dolar, eter bi mogao da opadne za čak 45% zbog onoga što se čini kao rastući trougao u opadajućem trendu.

Po pravilu, model nastavka medveda se rešava nakon što cena probije ispod svoje donje linije trenda, a zatim pada za onoliko koliko je njena maksimalna visina. Zbog toga je cilj medveda blizu 700 dolara do kraja ove godine, što je 45% manje u odnosu na cenu od 2. septembra.

Nasuprot tome, povlačenje sa donje linije trenda trougla bi moglo dovesti do porasta etra prema gornjoj liniji trenda, što znači rast ka 1.775 dolara, ili 35% dobitka u odnosu na trenutne nivoe cena.

Stavovi i mišljenja izneti ovde su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebalo bi da sprovedete sopstveno istraživanje kada donosite odluku.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button