bankarstvo

Kreatori Final Fantasija pridružuju se blokčejnu Oasis-a, igrači kukaju o tome

Kao deo ugovora, Skuare Enik će razvijati igre na Oasisovoj PoS mreži, pridružujući se kompanijama poput Sega, Double Jump, Bandai Namco i Ubisoft.

Skuare Enik, japanski programer igara koji stoji iza voljene Final Fantasi franšize, potpisao se kao validator čvorova za projekat blokčejn igrica Oasis, pri čemu se duo takođe udružio da kreira blokčein igre.

Taj potez je predvidljivo naišao na kritike od strane nekih kripto i NFT mrzećih članova zajednice igara, iritirani što firma nastavlja da udvostručuje svoj fokus na tehnologiju blokčejna.

U saopštenju od 12. septembra, Oasis je otkrio da je Skuare Enik uskočio u ulogu validatora 21. čvora u projektu, zauzimajući poslednji deo početnih validatora.

Napredujući, duo će se udružiti i za razvoj novih igara na Oasis-ovom EVM kompatibilnom Proof-of-Stake (PoS) blokčejnu, koji se nada da će postati centar za igre Triple A kvaliteta sa Plai-to-Earn (P2E) integracijama.

Skuare Enik se pridružuje mnoštvu velikih imena u igricama kako bi sarađivao sa Oasis-om kao što su Sega, Double Jump, Bandai Namco i Ubisoft — pri čemu ovaj drugi takođe ima problematičnu istoriju sa igračima koji su se suprotstavili kompanijinoj NFT inicijativi za igre na sreću Kuartz.

Vile su van
Iako je izgled da će renomirani igrači giganti skočiti iza blokčejn projekta dobrodošla vest u svetu blokčejna, tradicionalna zajednica igara nije dobro primila potez Skuare Enik-a.

Gamer je objavio vest, sa naslovom: „Skuare Enik pokreće svoje strašne NFT planove udruživanjem sa kompanijom Cripto.“

„Za razliku od većine programera video igara koji su odlučili da najave svoje poduhvate u svet NFT-a ispunjenog jpeg-om, Skuare Enik ga je samo udvostručio“, navodi se u članku, dok dovodi u pitanje prethodne izjave predsednika i izvršnog direktora Skuare Enik-a Iosukea Macuda o uvođenju P2E elementi u igrice:

„Verovatno je ignorisao činjenicu da toliko mnogo NFT igara nisu samo prevare, već i izgledaju kao da ih je napravio pravi majmun koji mu je dosadno.
Na Tviteru igrač @ShiVortek je rekao da je partnerstvo „zaista odvratno. Nikada više ne kupujem Skuare Enik igru“, dok se @eramaster12 pitao „šta je potrebno da bi ih jebeno naterao da prestanu?“.

@Pilnok je takođe rekao da je ovo „postalo zamorno i sramotno“, a @ManuelRomer2 je dodao „a da jednostavno ne uradim sasvim?“

Skuare Enik i blockchain
Skuare Enik je postepeno povećavao svoje planove vezane za blockchain u 2022. godini, uprkos odbijanju.

Matsuda je u novogodišnjem pismu u januaru naveo da je posebno zainteresovan za ideju uvođenja „ekonomija tokena“ sa omogućenim blokčeinom u igre kako bi se podstakli i igrači i korisnici koji generišu sadržaj za dodavanje igricama.

„Sa napretkom u ekonomiji tokena, korisnicima će biti obezbeđeni eksplicitni podsticaji, što će rezultirati ne samo većom doslednošću u njihovoj motivaciji, već i stvaranjem opipljive strane njihovih kreativnih napora“, napisao je on.

Povezano: Ubisoft se hladi na NFT-ovima i blokčejnu, kaže da je u „režimu istraživanja“

Dok blockchain tek treba da se uvuče u igre Skuare Enik-a, kompanija je pokrenula stvari u julu objavljivanjem tokenizovanih figura likova za 129,99 dolara sa likovima kao što je Cloud Strife iz Final Fantasi.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button