bankarstvo

Spajanje Ethereum-a na putu pošto je Goerli test spajanje uspešno završeno

Pošto Goerli spajanje ide uspešno, raste poverenje da neće biti daljih odlaganja spajanja Ethereum-a postavljenog za sredinu septembra.

Posle Ropstena i Sepolije, Goerli je bio poslednja preostala testna mreža koja je trebalo da bude podvrgnuta spajanju, i zvanično je postao proof-of-stake (PoS) blockchain od 1:45 UTC, 11. avgusta.

Spajanje Goerli testne mreže je danas završeno bez ikakvih većih problema, što sugeriše da neće biti odlaganja okvirnog datuma spajanja Ethereum koji je određen za 19. septembar.

Brojni ključni programeri i ličnosti u Ethereum ekosistemu izašli su na Tviter da podele svoj entuzijazam u vezi sa uspešnim spajanjem, kao što su glavni developer Preston Van Loon i podkaster/ETH zagovornik Entoni Sasano, sassal0k na Tvitteru, koji je svojim 216.400 pratilaca ushićeno primetio da „ sledeća je (konačno) Ethereum mainnet!! Spajanje dolazi.”

Međutim, neki su primetili da je bilo manjih problema koji su takođe bili prisutni u prethodna dva spajanja testne mreže.

Ethereum programer Marius van der Vijden je primetio da je došlo do neke „zabune na mreži jer su dva različita terminalna bloka i mnogo neažuriranih čvorova“ što je malo usporilo proces, ali je naveo da stvari ionako izgledaju „prilično dobro“.

Dok je vodeći Ethereum dev Tim Beiko takođe podelio snimak ekrana čim je Goerli prešao na PoS.

Sada raste poverenje da će dugo očekivano spajanje glavne mreže Ethereum sa Beacon lancem zasnovanim na PoS-u proći bez problema, s obzirom na to da je Beiko ranije izjavio da će velika nadogradnja proći (ili blizu) predloženog datuma septembra. 19 ako su poslednje staze spajanja prošla uspešno.

U onome što se smatra jednom od najznačajnijih nadogradnji u istoriji blockchain-a, Merge će značajno smanjiti potrošnju energije Ethereuma, dok će mrežu dovesti korak bliže njenoj dugoročnoj skalabilnosti, sigurnosti i održivosti.

Kada se spajanje završi, sledeći veliki orijentir će biti višefazna nadogradnja deljenja koja će značajno poboljšati „distribuciju zahteva za skladištenje podataka, omogućavajući da skupovi budu još jeftiniji i čineći čvorove lakšim za rad“, navodi se na veb stranici Ethereuma.

Povezano: Optimizam TVL raste za skoro 300% M/M uoči nadogradnje The Merge

Sharding u suštini uključuje širenje Ethereum baze podataka horizontalno preko lanaca šarda, dajući mreži veći kapacitet, a istovremeno skidajući opterećenje sa osnovne mreže.

Cena etra (ETH) je bila na meteorskoj pumpi uoči spajanja, pri čemu je cena porasla za 72,2% u poslednjih 30 dana da bi u trenutku pisanja bila na 1.890 dolara.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button