bankarstvo

Decentralizovane aplikacije na Poligonu dostigle su 37.000, što je ove godine poraslo za 400%

To dolazi pošto je broj mesečno aktivnih timova za blokčejn dostigao 11.800 u julu, u odnosu na 8.000 u martu.

Broj decentralizovanih aplikacija (DApps) na Poligonu platforme za skaliranje Ethereum premašio je 37.000, što predstavlja povećanje od 400% od početka 2022.

Tim Poligona je podelio brojke putem objave na blogu u sredu, koja je dobijena sa partnerske Veb3 razvojne platforme Alchemi, napominjući da cifra predstavlja kumulativni broj aplikacija ikada pokrenutih i na testnetu i na glavnoj mreži.

Takođe je napomenuto da je broj mesečnih aktivnih timova – što je mera aktivnosti programera na blokčejnu – dostigao 11.800 na kraju jula, što je neverovatnih 47,5% više u odnosu na mart.

Projektni tim je takođe istakao analizu DApp projekata koji je posebno pokazao da je „74% timova integrisano isključivo na Poligon, dok je 26% raspoređeno i na Poligon i na Ethereum.

Poligon-ov Ethereum Virtual Machine- (EVM)-kompatibilan proof-of-stake (PoS) blockchain ugošćuje DApp-ove sa dugačke liste istaknutih projekata i brendova u kripto prostoru, kao što su non-fungible token (NFT) tržište OpenSea, Metaverse platforme Decentraland i The Sandbok, platforma za decentralizovano finansiranje (DeFi) za pozajmljivanje Aave i NFT rizični fond/firma za igre na sreću Animoca Brands.

U postu na blogu se navodi da je korišćenje DApp-a na Poligonu videlo više od „142 miliona jedinstvenih korisničkih adresa i obezbeđenih sredstava od 5 milijardi dolara“, sa oko 1,6 milijardi transakcija obrađenih na mreži do danas.

Izvršni direktor Poligona Rajan Vajat bio je očigledno zadovoljan rastom, jer je na Tvitteru primetio da „imamo priličnu godinu u Poligonu“.

Ranije ove godine, tim Poligona je naveo svoje partnerstvo sa Alhemijom kao ključni pokretač sve većeg broja DApp-ova koji se grade na mreži, pošto infrastruktura Veb3 platforme “značajno olakšava programerima Poligona” da izgrade DApp-ove.

„Partnerstvo Poligona sa Alhemijom u junu 2021. pokazalo se kao katalizator za usvajanje, šaljući broj dApp-ova koji rade na mreži na 3.000 u oktobru, 7.000 u januaru i preko 19.000 u aprilu“, navodi se u postu.

Povezano: Ethereum će nadmašiti Visa sa zkEVM Rollups, kaže suosnivač Poligona

U postu su istaknuti alati Alchemi platforme, Veb3 i DApp infrastruktura kao što su interfejsi za programiranje aplikacija (API), kao i Alhemija koja radi „ruku pod ruku sa Poligonom da reši i ublaži incidente na nivou mreže kada se dogode“.

Sa kripto tržištima koja pokazuju znake potencijalno bikovskog oporavka u poslednje vreme, izvorna imovina Poligona, MATIC, porasla je za ogromnih 66,3% u poslednjih mesec dana i dostigla vrednost od 0,92 dolara u vreme pisanja, prema CoinGecko. Njegova trenutna tržišna kapitalizacija od 6,9 milijardi dolara čini MATIC šesnaestom najvećom imovinom u kriptovalutama.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button