bankarstvo

Turisti hrle u Salvador uprkos tržištu bitkoina

El Salvador, prva zemlja koja je usvojila bitkoin kao zakonsko sredstvo plaćanja, doživela je eksplozivan rast broja turizma u prvoj polovini 2022.

Turizam u El Salvadoru je skočio u prvoj polovini 2022. godine. Sa porastom od 82,8% samo ove godine, bilo je 1,1 milion posetilaca u El Salvadoru ove godine, prema vladinim podacima. To je uprkos tome što je cena bitkoina (BTC) potonula za skoro 50% od 1. januara.

Podaci Svetske turističke organizacije potkrepljuju tvrdnje. Mala centralnoamerička država je međunarodno priznata kao „jedna od zemalja sa najboljom stopom oporavka turizma u regionu od januara 2022.

U izveštaju STO se navodi da neke „centralnoameričke destinacije imaju najbolje rezultate u poređenju sa 2019.“, uključujući El Salvador na +81% u poređenju sa 2019. ili nivoe pre pandemije.

Suprotno izveštajima Volstrit džornala da El Salvadorova opklada na bitkoin da privuče turiste „nije uspela“, posete u prvoj polovini ove godine gotovo su nadmašile ukupan broj poseta u 2019: 1,1 milion ljudi posetilo je zemlju za šest meseci, u poređenju na prošlogodišnjih 1,2 miliona.

U radio intervjuu, generalni direktor strateških projekata Ministarstva turizma Salvadora, Aleks Bonila, objasnio je da tokom perioda letnjeg odmora zemlja može da očekuje „57.500 međunarodnih posetilaca, koji će tokom ovog perioda generisati 60 miliona dolara u stranoj valuti. godišnji odmor.” Očekuje se da će uskoro biti prevaziđena granica od 1,2 miliona.

Otkako je El Salvador usvojio bitkoin kao zakonsko sredstvo plaćanja, hiljade Bitcoinera su krenule na putovanje. Bitkoindžije velikih imena kao što su Džef But, preduzetnik i autor knjige Price of Tomorrov, Obi Nvosu, izvršni direktor Fediminta, rešenja za decentralizovano starateljstvo u zajednici, i Samson Mov, izvršni direktor Jan3, svi su hodočastili u Salvador.

Kao što je Tone Vais, Bitcoin analitičar, rekao o svojoj poseti Salvadoru, „99,9% sveta nije imalo pojma gde je ova zemlja; možda 98% nije znalo da je ova zemlja ikada postojala – oni su [El Salvador] sada sigurno na mapi.” Zagovornici bitkoina žele da ponesu kući bujne priče o svom putovanju u zemlju vulkana. U isto vreme, kompanije orijentisane na Bitcoin su motivisane da učine da El Salvadorski Bitcoin igra uspešno.

Povezano: Morgan Stanlei ohrabruje investitore da kupuju pohabane evroobveznice El Salvadora

Maks Kajzer i Stejsi Herbert, Bitcoin OG, odlučili su da se nastanjuju u El Salvadoru i sada baziraju svoje podcasting i emitovanje operacija u Salvadoru. Kao deo zakona o bitkoinima, rezidencija u Salvadoru bi se efektivno mogla kupiti za 3 BTC, ili 66.000 dolara u vreme pisanja, kao deo ulaganja u zemlju. Escape to El Salvador, profesionalna zajednica koja pomaže ljudima da se presele u Salvador rekla je za Cointelegraph da se strategija od 3 BTC za boravak spojila u „ponudu vulkanskih obveznica“. Rekli su Cointelegraphu:

„To ne znači automatski da ste rezident, i dalje morate da se prijavite, ali možete koristiti fondove kao svoje opravdanje za prijavu, kao što student može koristiti pismo o prihvatanju sa univerziteta za ‘studentsku vizu’. Još uvek postoji proces.”

El Salvador, poznat kao “El Hodlador” u nekim krugovima, takođe je bio domaćin grupi centralnih bankara u maju ove godine. Uticajna grupa posetilaca „nije razgovarala o bitkoinu“, prema Centralnoj banci Paragvaja, čiji je delegat bio turista u Salvadoru. Međutim, postojale su brojne fotografije 44 centralnih bankara i ekonomista koji koriste Bitcoin Beach Vallet u El Zonteu, mestu rođenja BTC-a u zemlji.

Glavni grad San Salvador je domaćin konferencije Usvajanje bitkoina, Munjevitog samita u novembru ove godine. Preko 80 stručnjaka za Bitcoin i Lightning Netvork će izaći na scenu tokom konferencije, sa predstavnicima Blockstream-a, Spiral-a i vlade El Salvadora.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button