bankarstvo

Cena bitkoina ponovo testira ključnu vrednost od 22,8 hiljada dolara kao metričke tačke za ‘brzo kupovinu BTC-a’

Bitcoin (BTC) se vratio na bazu 4. avgusta pošto su viši nivoi ustupili mesto borbi za 200-nedeljni pokretni prosek (MA).

Borba za klasičnu liniju trenda cena bitkoina besni
Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazali su da BTC/USD pada da bi više puta testirao ključnu liniju trenda na tržištu medveda kao podršku.

Današnje otvaranje na Volstritu pružilo je samo kratku promenu raspoloženja, pri čemu je par narastao iznad 23.000 dolara pre nego što je nastavio sa prethodnim ponašanjem.

Atmosferu su promenile vesti da se investicioni gigant BlackRock udružio sa velikom berzom Coinbase kako bi klijentima omogućio trgovanje kriptovalutama.

Umesto toga, poznati status kvo koji uključuje 200-nedeljni MA nešto iznad 22.800 dolara ušao je u drugo poglavlje, sa bikovima i medvedima koji se još uvek bore za kontrolu. Resurs za analitiku na lancu, Material Indicators, primetio je da je jedna klasa kitova koja je aktivna na najvećoj globalnoj berzi, Binance, bila u većem raspoloženju za smanjenje rizika tog dana.

„Ljubičasta klasa kitova je istorijski imala najveći uticaj na akciju cena bitkoina“, napisao je na Tviteru pored grafikona podataka iz Binance knjige naloga.

„Interesantno je videti ih kako se ubacuju u druge razrede i pumpaju.“

Podrška je bila slaba blizu spot cene, pokazao je grafikon, sa značajnijim interesovanjem za ponude samo na oko 22.400 dolara u slučaju sloma. Otpor je u međuvremenu rastao na 23.400 dolara.

„Ovde se mnogo pomera u nižim vremenskim okvirima, ali sa ovim lokalnim zamahom uspona konačno izgledamo spremni da to isplivamo na niže ciljeve“, u međuvremenu je dodao popularni trgovac Credible Cripto u svojoj najnovijoj prognozi od 3. avgusta.

„Tražim viši minimum i preokret da nastaviš naviše do 25k+ $BTC.“
Kupovina podataka nagoveštava predstojeći šok u snabdevanju BTC-om
Na temu interesovanja kupaca, podaci na lancu dodatno su pokazali značajno povećanje udela ukupnog BTC-a koji postaje nelikvidan.

Povezano: „Ludi dokazi“ Bitcoin je kapitulirao u poslednja 2 meseca — analiza

Prvobitno kreiran od strane Vilijam Klemente, vodeći analitičar uvida u Blockvare-u i statističar Villi Voo, metrika odnosa Illikuid Suppli Shock (ISS) pokazala je ono što je popularni komentator Game of Trades nazvao „masovnim skokom“ u julu.

ISSR se povećava kada se BTC prvenstveno povlači iz opticaja, što zauzvrat povećava verovatnoću rasta cena zasnovane na tome što potražnja nadmašuje ponudu.

„HODLeri su krenuli u kupovinu za razliku od bilo čega što je viđeno od 2018.“, komentarisala je Game of Trades tog dana, učitavajući SSR podatke koje hostuje firma za analitiku na lancu Glassnode.

Sam Glassnode je u međuvremenu primetio da hodleri masovno i dalje prodaju više BTC-a sa gubitkom nego sa profitom, ali da je potražnja takođe mogla da raste.

„Ovo je tipično za tržišta medveda, a preokret je često povezan sa povećanjem potražnje“, komentariše se na grafikonu koji prikazuje ostvarene profite i gubitke po danu.

Stavovi i mišljenja izneti ovde su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebalo bi da sprovedete sopstveno istraživanje kada donosite odluku.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button