bankarstvo

Kripto ponovo osvaja tržišnu kapitalizaciju od 1 bilion dolara: BTC dostiže 22 hiljade dolara, ETH ‘Giga mooning’

Zbogom, ponedeljak blues, zdravo bikovske vesti — ukupna kapitalizacija tržišta kriptovaluta ponovo je dostigla nivo od 1 bilion dolara. Kripto tržišna kapitalizacija je sada skoro jednako vredna kao svo srebro na planeti.

Pumpa cene za bitkoin (BTC) dovela je najdecentralizovaniju kriptovalutu na svetu u raspon od 22.500 dolara, dok je Ethereum (ETH) uživao u dvocifrenoj „Giga pumpi“ koja je dostigla granicu od 1.500 dolara. Njihovi zajednički napori su kulminirali u 4,8% pumpanja na celo kripto tržište, podižući ga na nedavni maksimum od 1,02 triliona dolara.

Bitcoin je povratio cilj od 420 milijardi dolara tržišne kapitalizacije vredan mema, dok je Ethereum prilično dobar na ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji od 180 milijardi dolara, dodavši više od 20 milijardi dolara u poslednja 24 sata. Prema grafikonu u nastavku, poslednji put da je kripto tržište prešlo nivo od 1 bilion dolara bilo je 13. juna.

Podsetnik o tržišnoj kapitalizaciji: U slučaju bitkoina i većine iskopanih kriptovaluta, „tržišna kapitalizacija“ se odnosi na ukupnu vrednost svih iskopanih novčića. Za Bitcoin je jednostavno: pomnožite ukupan broj bitkoina iskopanih od 3. januara 2009. (nešto više od 19.096.775) sa trenutnom cenom po Bitcoinu, oko 22.000 dolara.

Marka od triliona dolara bila je dobrodošla vest za kripto zagovornike na Tviteru. Brzo su proslavili značajnu prekretnicu, dok su se neki, kao što je DonAlt, pitali da li bi novi nivoi cena mogli da ukažu na bikovski preokret:

Zaista, poraženo tržište je željno da uživa u bikovskim vestima, s obzirom na to da indeks straha i pohlepe mesecima stoji na „ekstremnom strahu“ ili „strahu“.

Bez obzira na to, pre nego što posegnete za šampanjcem, razmislite o prethodnom vrhuncu tržišta kriptovaluta. U četvrtom kvartalu 2021. dostigao je 3 triliona dolara, što znači da je izgubljeno 2 biliona dolara.

Povezano: Aktivnost držanja bitkoina liči na prethodna dna tržišta: Glassnode

Kripto tržišna kapitalizacija dostigla je istu vrednost kao Apple-ove akcije u aprilu 2021. pre nego što je premašila 3 ​​biliona dolara. Međutim, Apple se trenutno procenjuje na 2,4 triliona dolara, dok je kriptovaluta na 1 bilion dolara. Shodno tome, postoje neki načini da se kriptovalute poklope sa jednom od najvećih svetskih i svakako među najpoznatijim kompanijama.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button