bankarstvo

Pravni službenik u sivim tonovima kaže da bi parnica za Bitcoin ETF mogla da potraje dve godine

Graiscale tvrdi da razlike između fjučersa i spot Bitcoin ETF-ova nemaju korelaciju sa odobrenjima jer su cene zasnovane na istim spot Bitcoin tržištima.

Kompanije za upravljanje imovinom nastavljaju da se bore za spot Bitcoin (BTC) fond kojim se trguje na berzi (ETF) u Sjedinjenim Državama, pošto su regulatori i dalje skeptični prema toj ideji.

Craig Salm, glavni pravni službenik u menadžeru imovine Graiscale, razgovarao je o tužbi kompanije sa Komisijom za hartije od vrednosti i berze Sjedinjenih Država (SEC) u vezi sa konverzijom Graiscale Bitcoin Trusta (GBTC) u spot Bitcoin ETF.

Salm je objasnio osnovu za Grejskalov argument protiv SEC-a dok je odgovarao na najčešće postavljana pitanja u vezi sa tužbom. Prema pravnom službeniku, SEC-ovo poricanje spot Bitcoin ETF-a razdvaja fjučerse i spot trgovanje za Bitcoin ETF-ove i pravi razliku između njih.

Međutim, Graiscale tvrdi da razlike nemaju korelaciju sa odobrenjima Bitcoin ETF-a, jer su i fjučers i spot Bitcoin ETF cene zasnovane na istim spot Bitcoin tržištima.

Stoga, pravni tim Graiscale-a veruje da se neodobravanje spot Bitcoin ETF-ova usred odobravanja Bitcoin fjučers ETF-ova može smatrati „nepravednom diskriminacijom“. Salm je tvrdio da se time krši nekoliko zakona, uključujući Zakon o upravnom postupku i Zakon o berzi od vrednosti iz 1934. godine.

Nakon što je objasnio Graiscaleove argumente, Salm je takođe odgovorio na najčešće pitanje među onima koji prate razvoj tužbe: Kada će konačno biti odobren spot Bitcoin ETF?

Prema Salmovim rečima, iako nema izvesnosti o tačnom vremenu – zbog mnogih faktora – on procenjuje da bi to moglo da potraje od jedne do dve godine.

Uprkos potencijalnoj dužini tužbe, Salm je rekao da Graiscale čvrsto veruje u svoje argumente i da je siguran da će sudovi presuditi u njegovu korist.

Povezano: Graiscale izveštava da 99% komentara SEC-a podržava spot Bitcoin ETF

Kada je Graiscale pokrenuo svoj pravni izazov SEC-u, članovi zajednice su se okupili iza firme. Mnogi su bili razočarani odlukom da se odbiju spot Bitcoin ETF dok se odobrava ETF koji šortuje Bitcoin. Korisnik Tvitera je naveo da potez SEC-a ima za cilj „suzbijanje cene bitkoina“.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button