bankarstvo

Hipa NFT-a je očigledno mrtva jer dnevna prodaja u junu 2022. pada na jednogodišnji minimum

Procvat NFT-a je podržan zdravim i bikovskim kripto ekosistemom i pozitivnim raspoloženjem investitora. Međutim, tržište bitkoina imalo je negativan uticaj na kripto ekosistem.

Nezamenljivi tokeni (NFT) su zauzeli centralno mesto 2021. godine kada su umetnici, uticajni ljudi, poznate ličnosti sa A liste i sportska industrija konačno naišli na alatku za angažovanje navijača koja je široj javnosti omogućila da unovči svoj uspeh. Međutim, pompa oko NFT-a nije uspela da se održi jer je prodaja pala na jednogodišnji minimum usred nemilosrdnog tržišta medveda 2022.

Procvat NFT-a, koji je počeo početkom 2021., održao je svoju slavu do maja 2022. — podržan zdravim i bikovskim kripto ekosistemom i pozitivnim raspoloženjem investitora. Međutim, borba bitkoina (BTC) da zadrži svoje vrhunske cene za sve vreme imala je negativan uticaj na kripto ekosistem.

NFT ekosistem je zabeležio najgori učinak u godini u junu 2022. pošto je ukupan broj dnevnih prodaja pao na otprilike 19.000 sa procenjenom vrednošću od 13,8 miliona dolara – broj koji je zabeležen još u junu 2021.

Prošle godine, međutim, dnevna prodaja NFT-a u sličnom iznosu smatrana je impresivnom jer je ekosistem u nastajanju video glavne implementacije u različitim slučajevima upotrebe.

Kao što svedoče podaci sa nonfungible.com, NFT ekosistem je zabeležio najveći broj dnevnih prodaja od 224.768 NFT 24. septembra 2021. u vrednosti od 78,3 miliona dolara. Međutim, najveća prodaja u dolarskoj vrednosti dogodila se 1. maja 2022. godine, kada je 118.577 NFT prodato u jednom danu za 780,4 miliona dolara.

Neki od ključnih faktora koji negativno utiču na uzbuđenje oko NFT-a su pad cena etera (ETH), nedostatak potražnje na sekundarnom tržištu i nerealne naknade za gas. Kao rezultat toga, u poslednja tri meseca, tržišna kapitalizacija NFT-a je pretrpela pad od skoro 40% dok je izgubila preko 66% svog obima trgovanja, kako pokazuju podaci iz NFTGo-a.

Povezano: NFT-ovi će se pojaviti na Facebook-u, unakrsna objava sa Instagramom dok se Meta Veb3 ekspanzija nastavlja

Usred tržišta medveda, kripto preduzetnici, uključujući Changpeng „CZ“ Zhaoa, pomažu vladama da istraže slučajeve upotrebe NFT-a kod građana koji identifikuju. Facebook giganta društvenih medija Meta takođe je nedavno objavio planove da podrži NFT za kreatore.

Portparol kompanije Meta otkrio je da će uvođenje NFT-a na Fejsbuk biti postepeno, počevši od odabranih kreatora u Sjedinjenim Državama.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button