bankarstvo

Koje medvedje tržište? Ovaj token tiho postiže nove maksimume, porast od 300% u odnosu na Bitcoin u 2022

Međutim, tehnički podaci o cenama Unus Sed Leo sugerišu da bi se trend rasta mogao ispraviti u drugoj polovini 2022.

Unus Sed Leo (LEO) ne samo da je preživeo krvoproliće na tržištu kriptovaluta u prvoj polovini 2022. godine, već je zapravo zabeležio velike dobitke, sprečavajući veliki krah kriptovaluta.

LEO je pobedio kripto kralja Bitcoina
LEO, uslužni token koji se koristi u iFinek ekosistemu, završio je prvu polovinu 2022. u odnosu na Bitcoin na 32.793 satošija, što je skoro 300%.

Token je takođe ojačao 55% u odnosu na američki dolar u istom periodu, dostigavši 5,80 dolara prvi put od februara 2022. Nasuprot tome, bitkoin (BTC) i eter (ETH), dve najveće kripto imovine po tržišnoj kapitalizaciji, pali su za više od 60% i 70%, respektivno.

To ga je učinilo najboljim kripto imovinom u najvišim rangovima do 2022.

Šta pokreće LEO cenu više?
Kripto tržište je izbrisalo više od 2 biliona dolara sa svoje procene u prvoj polovini 2022. godine, predvođeno povećanjem kamatnih stopa, kolapsom Terra (LUNA) — sada zvanično Terra Classic (LUNC), i sistemskim problemima nesolventnosti na vodećim platformama za kreditiranje kriptovaluta i hedžingu. fondovi.

Cena LEO-a je takođe pretrpela pad od 25% nakon što je u februaru 2022. dostigla svoj istorijski maksimum od 8,14 dolara. Ipak, prošla je bolje od ostatka kripto tržišta, koje je palo za skoro 60% u istom periodu.

Razlog za ovaj izvanredni token mogu biti njegovi izrazito različiti atributi u poređenju sa drugim digitalnim sredstvima.

IFinek, matična kompanija Bitfinek-a, pokrenula je LEO 2018. u krugu privatne prodaje kako bi prikupila milijardu dolara. Zauzvrat, firma se obavezala da će iskoristiti 27% svojih prihoda iz prethodnog meseca da otkupi LEO dok svi tokeni ne budu uklonjeni iz prometa.

Takođe, iFinek se obavezao da će otkupiti LEO tokene koristeći sredstva koja je izgubila tokom hakovanja Bitfinek-a u avgustu 2016.

U februaru 2022. godine, Ministarstvo pravde SAD je povratilo 94.000 BTC od 119.754 BTC. To se poklopilo sa LEO-om koji je dostigao svoje rekordne vrednosti i na Bitcoin i na tržištu zasnovanom na dolarima.

Pregrejani miting?
Nalet LEO-a na Bitcoin rizikuje iscrpljenost zbog rastuće divergencije njegove cene sa zamahom.

Detaljno, LEO-ova cena beleži više najniže vrednosti, dok njegov dnevni indeks relativne snage (RSI) štampa niže maksimume. Kao pravilo tehničke analize, ovo odstupanje pokazuje nedostatak uverenja naopako među trgovcima.

RSI je takođe iznad 70, što je tradicionalno područje “pretkupovanosti” i indikator prodaje.

LEO sada održava svoju bikovsku pristrasnost dok se drži iznad svog prelaznog nivoa podrške na 26.220 sati, što se poklapa sa linijom Fibonačijevog retracementa od 0.236 Fibonačijevog grafika izvučenom od 4.382 zamaha donjeg nivoa do 32.965 zamaha najvišeg nivoa.

Odlučujuće zatvaranje ispod 26.220 sati moglo bi da dovede do pada LEO prema liniji od 38.2 Fib blizu 22.046 sati, što je pad od 25% u odnosu na julsku cenu.

Zanimljivo je da je nivo blizu drugog nivoa podrške — 50-dnevnog eksponencijalnog pokretnog proseka (50-dnevna EMA; crveni talas na grafikonu iznad).

LEO/USD medveđe odbijanje
Tekući rast cene LEO-a je nakratko zatvorio iznad kritičnog nivoa otpora na oko 6,24 dolara, kao što je prikazano na grafikonu ispod.

Nivo je bio ključan u ograničavanju pokušaja povećanja tokena između februara i aprila ranije ove godine. To je ponovo podstaklo trgovce da obezbede profit 1. jula, ostavljajući LEO-u sa velikim fitiljem naopako i nagoveštavajući tako odbijanje medveda.

LEO-ovi nedavni trendovi cena puni su sveća odbijanja medveda, uključujući njegov rast cena od 57% u toku dana 8. februara koji je prethodio korekciji od 28,5% do kraja tog kvartala.

Suprotno tome, sveća bikovskog odbijanja tokena 18. juna rezultirala je oporavkom cene od 50%, kao što je gore objašnjeno.

Povezano: Na ivici recesije: Može li Bitcoin preživeti svoju prvu globalnu ekonomsku krizu?

Ako se dati fraktal odigra, onda će LEO rizikovati preokret cene na svoj privremeni nivo podrške od 5,52 dolara, što se poklapa sa 50-dnevnim eksponencijalnim pokretnim prosekom tokena (50-dnevna EMA; crveni talas). To bi značilo skroman pad od 9%-10% u odnosu na cenu od 1. jula.

Ali ako podrška ne uspe da se održi, kao što je bila krajem aprila, cena LEO tada rizikuje da testira svoj 200-dnevni EMA (plavi talas) blizu 5 dolara, što je ukupan pad od 17%.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button