bankarstvo

Junski pregled: Ko zapošljava, a ko otpušta u kripto prostoru

Binance, Ripple i Kraken zapošljavaju, dok su Coinbase, Gemini i Cripto.com najavili smanjenje osoblja.

Usred nedavne nestabilnosti na tržištu kriptovaluta koja utiče na investicije i cene akcija, mnoge kompanije su značajno smanjile broj zaposlenih u poslednjih mesec dana, dok su druge nastavile da zapošljavaju.

U junu je glavna kripto berza Gemini bila među prvima koja je navodno otpustila 10% svojih zaposlenih usred tržišta medveda, rekavši da će uslovi „verovatno potrajati neko vreme“. Usledili su Coinbase i Cripto.com, koji su najavili planove za smanjenje broja zaposlenih za 18%, odnosno 5%. Izvršni direktor Coinbase-a Brajan Armstrong naveo je takozvanu kripto zimu kao deo razloga za smanjenje, ali je takođe naveo da je firma rasla „prebrzo“.

Uslovi na tržištu se uglavnom nisu promenili nakon mnogih odluka o smanjenju, a druge firme su bile prinuđene na smanjenje. Firma za kreditiranje kriptovaluta BlockFi objavila je da će 13. juna smanjiti broj zaposlenih za otprilike 20%, a Cointelegraph je u četvrtak izvestio da je FTKS u procesu finalizacije ugovora o kupovini preostale imovine platforme za 25 miliona dolara. Izvršni direktor BlockFi-ja Zac Prince demantovao je izveštaje o prodaji.

Austrijska platforma za trgovinu kriptovalutama i akcijama Bitpanda objavila je 24. juna masovno otpuštanje jer ima za cilj da se „izvuče finansijski zdravo“ usred trenutnog tržišta medveda, dovodeći kompaniju do „veličine od oko 730 ljudi“. U vreme objavljivanja, kripto firma nema trenutno otvorenih radnih mesta na svojoj veb stranici.

Međutim, mnoge kompanije u kripto-prostoru nastavljaju da rade normalno, naizgled spremne da prebrode oluju – barem jedna čak i popušta. Cointelegraph je izvestio da je Regulatorna uprava za finansijsku industriju SAD bila otvorena za zapošljavanje otpuštenih radnika iz kripto firmi u pokušaju da „poveća“ svoje sposobnosti.

Povezano: Kako započeti karijeru u kripto? Vodič za početnike za 2022

Globalno, Binance i Ripple ponudili su hiljade poslova da zamene one koji su nedavno uklonjeni iz velikih kripto berzi i firmi. Kraken se takođe istakao kao jedna od najvećih berzi kriptovaluta koja je najavila planove za nastavak zapošljavanja za više od 500 uloga u različitim odeljenjima usred pada tržišta. Sergej Vasilčuk, izvršni direktor ukrajinskog provajdera decentralizovanih uloga Everstake, objavio je 15. juna da kompanija „ne otpušta nikoga“.

Prema podacima koje je prikupio sajt za zapošljavanje u blokčein-u Cripto Jobs List, kompanije su navele više od 3.000 poslova vezanih za kripto prostor u Sjedinjenim Državama u poslednjih sedam dana — otprilike 37% svih poslova objavljenih u poslednjih 30 dana. Ujedinjeno Kraljevstvo i Indija su na sličan način videli veliki broj kripto poslova oglašenih u poslednjih sedam dana — 562 i 183, respektivno — što sugeriše da industrija još uvek ima mesta za osoblje.

„Kraken i Binance su pokazali da planiraju da ostanu tu još dugo pokušavajući da povećaju broj svojih zaposlenih tokom medveđeg tržišta“, rekao je portparol Cripto Jobs List za Cointelegraph. „Smanjenje tržišta znači da su pojedinci koji ne planiraju da ostanu dugo odvraćani, a samo ozbiljni kandidati koji su zainteresovani za dugoročnu karijeru ostaju da se prijave, a menadžeri za zapošljavanje to prepoznaju.

U vreme objavljivanja, cena bitkoina (BTC) je ispod 20.000 dolara, pala je za više od 37% u poslednjih 30 dana prema podacima Cointelegraph Markets Pro.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button