bankarstvo

Coinbase demantuje izveštaje o prodaji podataka o klijentima američkoj vladi

Coinbase je pojasnio da kripto berza nije prodavala podatke svojih korisnika i istakao da samo pruža informacije za istrage finansijskih zločina.

Platforma za razmenu kriptovaluta Coinbase je demantovala izveštaje u kojima se navodi da kompanija prodaje svoje podatke o klijentima Službi za imigraciju i carinu Sjedinjenih Država (ICE), agenciji koja radi u okviru Odeljenja za unutrašnju bezbednost zemlje.

U četvrtak su online kružile vesti da Coinbase pruža geolokacijske podatke ICE-u. Zbog toga su korisnici Tvitera kao što je Solobase Mac bili šokirani i primetili da se „nisu prijavili za to“. Oni su tvitovali:

U izjavi na Tviteru, Coinbase je pojasnio da kompanija „ne prodaje vlasničke podatke o klijentima“. Razmena je istakla da je njen glavni prioritet pružanje bezbednog i bezbednog iskustva korisnicima platforme.

Pored toga, kripto platforma je takođe objasnila da su njeni alati Coinbase Tracer kreirani da budu u skladu sa državnim zahtevima. Coinbase je napomenuo da se ovo koristi za istragu krivičnih dela u vezi sa finansijama, kao što su finansiranje terorizma i pranje novca. Prema razmeni, informacije koje pružaju vladi dolaze samo iz javnih izvora, a ne iz podataka korisnika Coinbase-a.

Još u septembru 2021, Coinbase je potpisao ugovor sa ICE-om za razvoj softvera za vladinu agenciju. Sporazum obavezuje berzu da obezbedi „softver za razvoj aplikacija kao uslugu“ ICE-u u zamenu za 1,36 miliona dolara.

Coinbase za praćenje vanberzanskih transakcija holandskih kupaca

Uprkos zastojima izazvanim trenutnom kripto zimom, Coinbase želi da proširi svoje poslovanje u Evropi. Berza je počela da zapošljava osoblje u Švajcarskoj i ima dozvolu za rad u zemljama poput Nemačke, Irske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Prošle nedelje, kompanija za kreditni rejting Moodi’s snizila je Coinbase-ov korporativni porodični rejting (CFR), što je mišljenje firme o sposobnosti Coinbase-a da plati svoje finansijske obaveze. Agencija za rejting je takođe snizila ocenu berzi za garantovane starije neobezbeđene zapise, što je dug koji nije podržan nikakvom kolateralnom imovinom.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button