bankarstvo

Analitičari Deutsche Bank smatraju da se Bitcoin oporavlja na 28 hiljada dolara do decembra

Analitičari Deutsche Bank predviđaju oporavak bitkoina od 30% do decembra vođen korelacijom sa S&P 500.

Analitičari Deutsche Bank predviđaju da će se Bitcoin (BTC) vratiti na 28.000 dolara do decembra 2022. godine, jer tržište kriptovaluta nastavlja da se bori sa sumornim vremenima.

Bitkoin i šira tržišta kriptovaluta pretrpeli su teških šest meseci, a vrednost BTC-a, posebno, izdržala je najgori kvartal u poslednjih 10 godina. Makroekonomski uslovi širom sveta su odigrali ulogu, sa stagnirajućim tržištima i strahom od inflacije koji su konvencionalne berze i njihove kripto-parnice doveli do bolnih padova.

Izveštaj analitičara Deutsche Bank Marion Laboure i Galina Pozdniakova pruža zanimljivu perspektivu o srednjoročnim izgledima za BTC. Njihovi uvidi sugerišu da su tržišta kriptovaluta odražavala kretanja Nasdak 100 i S&P 500 od kraja 2021.

Par veruje da će se S&P vratiti na nivoe u januaru i da bi korelacija bitkoina sa indeksom mogla da dovede do povećanja vrednosti od 30% u odnosu na trenutne nivoe sredinom 2022. To bi dovelo do toga da se BTC vrati na 28.000 dolara.

Povezano: Bolji dani pred nama sa kripto razduživanjem koji se bliži kraju — JPMorgan

Predviđanje bi moglo da uguši deo straha i neizvesnosti koji se kovitlaju u svemiru, ali oporavak tržišta kriptovaluta nije tako jasan. Labur i Pozdnjakova su istakli nedavni kolaps originalnog Terra (LUNA) — sada zvanično Terra Classic (LUNC) — ekosistema i Celzijusov debakl i njihov uticaj na tržišta kao faktore pogoršanja:

„Stabilizacija cena tokena je teška jer ne postoje uobičajeni modeli vrednovanja poput onih u sistemu javnog kapitala. Pored toga, kripto tržište je veoma fragmentirano. Slobodni pad kriptovaluta mogao bi da se nastavi zbog složenosti sistema.”
Zasebna beleška investitora iz JPMorgana sugeriše da je kripto ekosistem možda već u oporavku. Dok su kompanije poput hedž fonda Three Arrovs Capital postale nelikvidne nakon što nisu uspele da ispune pozive investitora na margine usred kraha kripto tržišta, drugi igrači u industriji su podržali ekosistem:

„Trenutni ciklus razduživanja možda neće biti mnogo dugotrajan s obzirom na činjenicu da kripto entiteti sa jačim bilansima trenutno stupaju na snagu kako bi pomogli u suzbijanju zaraze i da se finansiranje rizičnog kapitala, važan izvor kapitala za kripto ekosistem, nastavilo na zdravoj tempom u maju i junu.”
U belešci je takođe istaknut relativno zdrav iznos ulaganja rizičnog kapitala u firme za kriptovalute u poslednja dva meseca – u iznosu od 5 milijardi dolara. Ovo predstavlja povećanje od 3,4 milijarde dolara u odnosu na isti period 2021.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button