bankarstvo

Compass Mining gubi objekat nakon navodnog neplaćanja računa za struju

Vlasnik objekta Dinamics Mining javno se oglasio na Tvitter-u kako bi podelio pismo kojim je raskinuo ugovor o hostovanju sa Compass Mining-om, rekavši da ima neplaćene račune.

Kompanija za rudarski hardver i hosting Bitcoin (BTC) Compass Mining izgubila je jedan od svojih hosting objekata sa sedištem u Mejnu nakon što je vlasnik, Dinamics Mining, raskinuo ugovor o hostovanju između njih dvojice, tvrdeći da Compass nije platio potrebne račune.

Kasno u nedelju, Dinamics je tvitovao pismo na Tviteru koje je poslao Compass Miningu u kojem se navodi da je od 14. juna ugovor o hostovanju između njih dvojice raskinut. Dinamics navodi da Compass ima šest zakašnjelih plaćanja i tri neplaćanja u vezi sa računima za komunalne usluge i naknade za hostovanje.

U naknadnom tvitu nekoliko sati kasnije, u ponedeljak, Dinamics je naveo da su računi za potrošnju energije iznosili ukupno 1,2 miliona dolara, a Compass je platio samo oko 665.000 dolara. Kompas tvrdi da je dao novac potreban za račune, ali Dinamics navodi da je umesto toga korišćen za izgradnju drugih objekata.

Cointelegraph je kontaktirao i Dinamics Mining i Compass Mining za komentar, ali nije dobio odgovor ni od jednog ni od drugog do trenutka objavljivanja.

Sama javna situacija navela je generalnog direktora kompanije Compass Mining Vita Gibsa da kaže da će se „boriti u ovoj bitci na sudu, a ne na Tviteru“.

Ali pojedinac koji stoji iza Dinamics naloga uzvratio je Gibsu, rekavši da je sve što je Kompas morao da uradi „je da plati 250 hiljada dolara za tri meseca potrošnje energije“ i da je „Tviter glas vaše baze korisnika, a ne sudnice“.

Compass Mining prodaje rudare sa integrisanim kolom specifičnim za aplikacije (ASIC), specijalizovane uređaje za rudarenje kriptovaluta, koji dolaze sa opcijom da budu smešteni u svojim objektima koji se nalaze širom Sjedinjenih Država i Kanade. Ne zna se šta će biti sa kupcima rudarima koji se nalaze u objektu.

Compass navodi da u hitnim slučajevima može „preurediti, ukloniti ili izmeštati korisnički hardver bez ikakve odgovornosti prema Compass-u“ u skladu sa svojim ugovorom o hostingu.

Povezano: Bitcoin šitkoin mašina: rudarenje BTC-a sa biogasom

Uslovi takođe predviđaju da se klijenti „odriču svojih prava da traže pravne lekove na sudu“ ili da budu uključeni u bilo koju tužbu za kolektivnu tužbu, a svaki pojedinačni kupac mora da otkupi svaki postupak ako bi podneo tužbu protiv Compass-a.

Situacija dolazi kada se mnogi rudari kriptovaluta suočavaju sa izazovnim tržišnim okruženjem sa stalnim padom cena bitkoina i povećanjem troškova energije.

Sredinom juna, kada je Bitcoin pao ispod 24.000 dolara, profitabilnost mnogih starijih ASIC rudara pala je u negativnu zonu, a čak su i neke od rudarskih uređaja novije generacije blizu ili iznad svojih pragova isključivanja na osnovu cene imovine.

Otprilike u isto vreme, sa profitabilnošću rudarenja Bitcoin-a pala je za preko 75% sa vrha tržišta, obim BTC-a koji rudari šalju na kripto berze dostigao je sedmomesečni maksimum 15. juna. Nekoliko javnih kompanija za rudarenje Bitcoin-a prodalo je 100% svoje proizvodnje Bitcoin-a. maja, prema izveštajima.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button