bankarstvo

CoinFLEKS plan oporavka uključuje tokenizovane loše dugove i više prinosa

Kripto zajmodavac je izdao račun bez likvidacije neimenovanom kitu pod uslovom da račun nikada neće biti negativan, ali taj plan se izjalovio.

Platforma za kriptovalute CoinFLEKS ima za cilj da ispravi nedostatak likvidnosti i ponovo pokrene korisnička povlačenja prodajom loših dugova kroz novu ponudu tokena od 47 miliona dolara.

Novi token je poznat kao Recoveri Value USD (rvUSD) i vredeće po 1,00 USD. Dizajniran je da pomogne CoinFLEKS-u da povrati 47 miliona dolara gubitaka nastalih na računu kome je dozvoljeno da dostigne negativan kapital bez likvidacije. Izdaće se od utorka do 1. jula, a firma je navela da se nada da će nastaviti sa povlačenjem do 30. juna.

Iako je identitet osobe čiji je račun postao negativan još uvek nepoznat, izvršni direktor CoinFLEKS-a Mark Lamb insistirao je u saopštenju u ponedeljak da je ta osoba „osoba visokog integriteta i značajnih sredstava“. Ono što se zna je da je u objavi na blogu u četvrtak, Lamb okrivio loš dug pojedinca za zaustavljanje povlačenja.

U normalnim okolnostima, kripto zajmodavac likvidira račune pre nego što dostignu nultu vrednost kapitala. Međutim, Lamb je objasnio da je u ovom slučaju CoinFLEKS otvorio jedinstveni „regresni račun bez likvidacije“ pri čemu se složio da neće likvidirati račun, a zajmoprimac se složio da ga drži popunjen sa dosta kapitala.

Stvari nisu išle po planu, jer je račun postao negativan, što je navodno izazvalo smanjenje likvidnosti u firmi. Lamb je dodao da je ovaj račun jedini na CoinFLEKS-u sa negativnim kapitalom.

rvUSD će se izdavati „sofisticiranim investitorima“ koji nisu rezidenti Sjedinjenih Država uz minimalnu pretplatu od 100.000 dolara po investitoru. Investicije dolaze sa godišnjom stopom od 20% plaćenom u rvUSD.

Sofisticirani investitor je onaj koji ima godišnji prihod od najmanje 200.000 dolara, ukupnu neto vrednost od najmanje 1 milion dolara i koji je izvršio proceduru Knov Iour Customer (KIC) na CoinFLEKS-u.

Da se ​​to ne bi ponovilo, Lamb je izjavio da više neće izdavati tu vrstu računa. Njegova firma će takođe proširiti svoju transparentnost objavljivanjem zamišljene vrednosti u američkim dolarima budućih pozicija svakog računa preko eksterne revizorske firme.

U intervjuu za Bloomberg Technologi sa voditeljkom Emili Chang u ponedeljak, Lamb je izrazio zakasnelu potrebu svoje kompanije za većom transparentnošću. On smatra da bi njegova firma trebalo da se ugleda na transparentnost koju su velike kompanije za decentralizovane finansije (DeFi) pokazale. Rekao je: „Moramo da radimo barem onoliko dobro koliko, ako ne, mnogo bolje od DeFi-ja u pogledu transparentnosti:“

„To nanosi štetu privatnosti, ali mislimo da će trgovci smatrati da je to vredno truda zbog dodatne udobnosti koju dobijaju od saznanja o riziku i uticaju koji je implicitan u sistemu.
CoinFLEKS je samo najnoviji na rastućoj listi centralizovanih finansijskih institucija i investicionih firmi u kriptovaluti koje su se suočile sa kritikama javnosti zbog potencijalne nelikvidnosti. Najistaknutija među ovom opkoljenom grupom je Three Arrovs Capital, koju predvode Su Zhu i Kile Davies, platforma za kripto pozajmljivanje Celsius koju vodi Aleks Mašinski, i kripto zajmodavac BlockFi predvođen Zakom Prinsom.

Povezano: Kripto razmena FTKS traži kupovinu Robinhooda: Izveštaj

CoinFLEKS-ov izvorni token, FLEKS Coin (FLEKS), pretrpeo je poraz u protekla četiri dana padom od 77% na 0,99 dolara u vreme pisanja, prema CoinGecko.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button