bankarstvo

Porezi od najveće brige iza bitkoin plata, kaže izvršni direktor Ekodusa

Firma za novčanike za kriptovalute Ekodus plaća svo svoje osoblje u potpunosti u bitkoinima otkako je lansirala svoj softverski novčanik 2015. godine, rekao je izvršni direktor JP Richardson.

Glavni provajder novčanika za kriptovalute Ekodus nastavlja da plaća svoje zaposlene u bitkoinima (BTC) uprkos tekućem medvedom tržištu, a ukupna tržišna kapitalizacija je u ponedeljak pala ispod 1 bilion dolara.

Otkako je lansirao svoj softverski kripto novčanik 2015. godine, Ekodus plaća svoje osoblje 100% u BTC-u, rekao je za Cointelegraph suosnivač i izvršni direktor Ekodusa JP Richardson.

Kompanija je nastavila da plaća svih svojih 300 zaposlenih u BTC-u čak i tokom velikih padova tržišta, obezbeđujući mesečne plate na osnovu njihove plate u američkim dolarima.

„Na primer, ako je Bitcoin 30.000 dolara po tokenu, a neko zarađuje 15.000 dolara mesečno, dobiće pola bitkoina prvog u tom mesecu“, primetio je Ričardson.

Pored pretvaranja svake plate u BTC svakog meseca, Ekodus takođe dodaje mali procenat svakoj „plati“ da bi se uračunala promenljivost. „Ovo nam je pomoglo da regrutujemo one koji su i dalje posvećeni misiji [decentralizovanih finansija, DeFi-ja, dok takođe pružamo pomoć ljudima sa finansijskim obavezama koji i dalje žele da konvertuju bilo koji procenat svoje plate u fiat valutu“, rekao je Ričardson.

Zaposleni u Ekodus-u su slobodni da konvertuju svoju BTC platu u fiat ili stabilne koine, što je „lični izbor ulaganja koji nije vođen Ekodusom“, dodao je izvršni direktor.

Poreske implikacije ostaju najveće pitanje zaposlenih kada je u pitanju plata isplaćena u bitkoinima, rekao je Richardson:

„Najpopularnije pitanje koje dobijamo od novih zaposlenih je kako njihova kripto plata utiče na njihove poreze. Zato svima nudimo poreske konsultacije sa računovođom kako bismo im pružili odgovarajuće obrazovanje o tome kako da koriste Bitcoin i bili sigurni da na odgovarajući način plaćaju svoje poreze.
Prema rečima izvršnog direktora, trećina članova Egzodusovog tima nalazi se u Sjedinjenim Državama, dok su ostali raspoređeni širom sveta. Na svom zvaničnom sajtu, Ekodus pominje da su neke jurisdikcije restriktivnije od drugih kada je u pitanju Bitcoin plaćanja, zahtevajući od zaposlenih da još jednom provere da li je legalno primati Bitcoin kao plaćanje u nekim državama SAD.

Plate bitkoina su deo Ekodusove strategije za omogućavanje ljudima da „dožive finansijsku revoluciju sa prednjih sedišta“. Ovakve isplate ne samo da omogućavaju zaposlenima da lako slažu sate na svoje investicione račune, već takođe imaju za cilj da omoguće transparentnost plata. Prema firmi, svi u Egzodusovom udaljenom timu znaju šta rade njihovi kolege, čak i izvršni direktor.

Povezano: Kripto rušenje izaziva pustoš na DeFi protokolima, CEKS-ovima

Ričardson je odbio da komentariše da li je poslednja rasprodaja na tržištu imala direktan uticaj na osoblje kompanije. „Iako je na nas – kao i na ostatak tržišta – uticala nestabilnost kriptovaluta, ostajemo fokusirani na udvostručavanje kako bismo isporučili vrednost kroz jedno-stop čvorište za Veb3 preko našeg proširenja pretraživača za više lanaca“, rezimirao je on.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button