bankarstvo

Unisvap prekrši obim od 1T dolara, diskusija na VEF 2022 o Terri i još mnogo toga

Prošle nedelje u DeFi-ju je Unisvap prekršio obim trgovanja od 1 bilion dolara, dok je na VEF 2022 Terra bila u centru većine diskusija o kripto i DeFi-ju.

Ekosistem decentralizovanih finansija (DeFi) nastavlja da se bori sa tekućom nestabilnošću tržišta i posledicama kolapsa ekosistema Terra. Tokom protekle nedelje, glavni DeFi protokoli su pokazali znake povećane aktivnosti trgovanja, pri čemu je Unisvap prešao oznaku obima trgovanja od 1 bilion dolara.

Terra je ostala u fokusu većine diskusija oko blokčejna i kriptovaluta na Svetskom ekonomskom forumu (VEF), pri čemu su analitičari sugerisali da Terra nudi neodržive prinose. DeFi protokol osiguranja za isplatu miliona nakon propasti Terra, dok je interesovanje za Ethereum Name Services (ENS) srušilo nove rekorde.

Najbolji DeFi tokeni prema tržišnoj kapitalizaciji imali su mešovitu nedeljnu akciju cena, sa nekoliko tokena u prvih 100 koji su zabeležili dvocifrene dobitke tokom protekle nedelje, dok mnogi drugi nastavljaju da trguju u minusu.

Izveštavajući sa inauguracionog dana konferencije Blockchain Hub Davos 2022, glavna urednica Cointelegrapha, Kristina Lukrecija Korner, bila je domaćin panel diskusije usredsređene na DeFi pod nazivom „Programabilni novac je ovde – i menja svet kakav poznajemo“.

Horsman iz Coral Capital-a je podelio da je Terra kriza delimično nastala zato što su „oni u suštini nudili prinose koji su bili neodrživi, i [da] su postojale kompanije rizičnog kapitala koje su podizale te prinose kako bi podstakle ekosistem“. Napomenuo je da je njegova firma odlučila da povuče sredstva iz projekta u periodu od novembra do decembra 2021. nakon što su njihovi podaci o modeliranju rezervi predviđali zabrinjavajuće proračune za budućnost.

Nastavite sa čitanjem

InsurAce kaže da će isplatiti milione podnosiocima zahteva nakon kolapsa Terre
DeFi protokol osiguranja InsurAce kaže da je bio u skladu sa svojim pravima da smanji period potraživanja za ljude pogođene događajem depegginga TerraUSD (UST) sa 15 dana na sedam — ali dodaje da je već obradio skoro svih 173 podnetih zahteva i da će isplatiti 11 miliona dolara .

InsurAce (INSUR) je treći po veličini provajder osiguranja za protokole decentralizovanih finansija (DeFi), sa tržišnom kapitalizacijom od 15 miliona dolara. 13. maja, InsurAce je izazvao pometnju kada je objavio da je skratio rok za potraživanja za one sa pokrićem u vezi sa Anchor (ANC), Mirror (MIR) i stabilcoin UST nakon kolapsa Terra sloja-1 blok lanca.

Nastavite sa čitanjem

Unisvap iznosi 1T dolara po obimu — ali koristi ga samo 3,9 miliona adresa
Decentralizovana berza (DEKS) Unisvap je premašio 1 bilion dolara ukupnog obima trgovine od lansiranja na Ethereum krajem 2018.

Međutim, to dolazi iz relativno male baze korisnika, što ukazuje da postoji veliki potencijal za rast. Prema podacima Unisvap Labs-a, koji daju veliki doprinos razvoju protokola i ekosistema, broj DEKS-ovih kumulativnih adresa dostigao je oko 3,9 miliona ovog meseca nakon nešto više od tri godine.

Interes za Ethereum Name Service dostiže „kritičnu masu“
Ethereum Name Service ima najbolji mesec u istoriji za nove registracije, obnavljanje naloga i prihode, zahvaljujući svesti zajednice i niskim naknadama za gas.

Vodeći programer u ENS-u Nik Džonson je u ponedeljak tvitovao da su metrike za uslugu domena Veb3 do maja do sada. Napomenuo je da su brojke spremne da sruše postojeće rekorde jer su već bili na vrhuncu svih vremena, „i da je preostala još nedelju dana maja“.

Nastavite sa čitanjem

Pregled tržišta DeFi
Analitički podaci otkrivaju da je ukupna zaključana vrednost DeFi-ja nastavila da pokazuje odliv i tokom protekle nedelje, pala je na 79 milijardi dolara, što je pad od 5 milijardi dolara u protekloj nedelji. Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev otkrivaju da je DeFi-jevih 100 najboljih tokena po tržišnoj kapitalizaciji registrovano nedelju dana ispunjenu promenljivim cenama i stalnim pritiskom na pad cena.

Većina DeFi tokena na rang-listi prvih 100 po tržišnoj kapitalizaciji trgovana je crvenom bojom, osim nekoliko. Aave (AAVE) je bio najveći dobitnik sa porastom od 15%, a sledi ga Loopring (LRC) sa 14%. Tezos (KSTZ) je zabeležio rast cene od 11%, dok je Kava (KAVA) porasla za 10%.

Pre nego što odeš!
Do Kovnov predlog za oživljavanje Terre konačno je odobren. Kvonov „Plan obnove ekosistema Terra“ je da stvori nove novčiće i podeli ih investitorima koji su izgubili novac. „Nazovimo postojeću Terra blockchain mrežu ‘Terra Classic’, a sadašnji Luna blockchain, ‘Luna Classic’, i napravimo novi Terra blockchain,” tvitovao je izvršni direktor Kvon 18. maja.

Hvala što ste pročitali naš rezime ovonedeljnih najuticajnijih DeFi razvoja. Pridružite nam se ponovo sledećeg petka za više priča, uvida i obrazovanja u ovom prostoru koji se dinamično razvija.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button