bankarstvo

VEF 2022, 24. maj: Najnovija ažuriranja tima Cointelegraph Davos

Trećeg dana VEF-a 2022. generalni sekretar OECD-a će izneti svoja razmišljanja o ponovo zamišljenom globalnom poreskom sistemu, a stručnjaci iz industrije raspravljaju o DeFi-ju kao budućnosti decentralizovanog upravljanja.

Odricanje od odgovornosti: Ovaj članak se ažurira ceo dan. Sve vremenske oznake su u vremenskoj zoni UTC, sa ažuriranjima obrnutim redosledom (najnovije ažuriranje se nalazi na vrhu).

Prvi lični događaj Svetskog ekonomskog foruma od početka pandemije COVID-19 nastavlja da povezuje tradicionalne finansije sa budućnošću novca trećeg dana.

Tim Cointelegrapha — uključujući glavnog urednika Kristinu L. Korner, šefa video snimka Džeksona DuMonta i novinara Džozefa Hola — raspoređen je na terenu u Davosu, u Švajcarskoj, gde se događaj održava, da prati najnovija dešavanja sa VEF-a 2022.

Pogledajte sve važne detalje od 23. maja na jednoj lako čitljivoj stranici!

Trećeg dana VEF-a 2022. će Matijas Korman, generalni sekretar Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, podeliti svoja razmišljanja o ponovo zamišljenom globalnom poreskom sistemu, a stručnjaci iz industrije raspravljaju o decentralizovanim finansijama (DeFi) kao budućnosti decentralizovanog upravljanja.

U okviru „Cripto’s Carbon Footprint“ — jedne od najiščekivanijih sesija događaja — izvršni direktori FTKS-a, Stellar Development Foundation, SkiBridge Capital, DataKing i Kembridž centra za alternativne finansije govoriće o ciljevima ekološke održivosti kripto rudarenja operacije.

Chlipala je uporedio mogući uticaj pada Terre sa uticajem Fejsbukovog stabilnog coin-a Diem, formalno poznatog kao Vaga. On je objasnio da bi baš kao što su Diemovi planovi doveli do ubrzanja programa centralne banke za digitalne valute širom sveta, Terrain pad TerraUSD (UST) podstakao regulatore da donesu strože propise o stabilkoj valuti.

Takemija je govorio o promeni percepcije oko VEF-a i kako on više nije klub elita. Rekao je:

„Stereotip VEF-a je ukorenjena finansijska elita koja nastoji da sačuva svoje bogatstvo — što može, ali ne mora biti tačno. Blockchain kompanije su „varvari na kapiji“ VEF-a.
11:30 UTC
Tokom panel diskusije „Pravila puta za digitalnu ekonomiju“, izvršni direktor Mastercard-a Majkl Mibah govorio je o ulozi koju regulacija može imati u smanjenju nepotrebne buke oko tehnologije u nastajanju kao što je kripto. Rekao je:

„Ne vrište svi za regulacijom, ali to smanjuje buku u kripto svetu. Aktivno se sarađujući sa regulatorima i principijelan, optimista sam.”
Miebach takođe veruje da će SVIFT, vodeća prekogranična mreža fiat plaćanja, izaći iz mode u roku od pet godina.

9:00 UTC
Panel diskusija se pomerila ka kvantnim računarima — njihovom napretku i tome kako će uticati na različita polja, centralizovana i decentralizovana. Arvind Krišna, predsednik i izvršni direktor korporacije IBM, primetio je da je napredak značajan u ovoj oblasti. Na pitanje o prvom funkcionalnom kvantnom računaru na svetu, Krišna je odgovorio: „Mislim da bi to moglo postati stvarnost do 2025.

Stručni panel je nastavio da raspravlja o ulozi kvantnih računara u metaverzumu i kako oni mogu da promene računarstvo u proširenoj stvarnosti.

Odgovarajući na pitanje o digitalnoj i decentralizovanoj transformaciji među tradicionalnim preduzećima, Antonio Neri, izvršni direktor kompanije Hevlett Packard Enterprise, rekao je da su Veb3 i blockchain ključne teme razgovora među rukovodiocima, ali se više razgovara o tome koji je efikasniji način obrade podataka. i skladištenje.

8:30 UTC
Panel „Strateški pogledi na digitalnu ekonomiju“ raspravljao je o izgradnji socijalno inkluzivnog, ekološki održivog ekonomskog rasta. Panel je uključivao ljude poput Nicholasa Thompsona, izdavača i izvršnog direktora The Atlantic-a; Arvind Krishna, predsednik i izvršni direktor IBM Corporation; i Julie Sveet, izvršni direktor kompanije Accenture.

Glavna diskusija se vrtela oko evolucije metaverzuma i njegovog potencijala na industrijskom nivou. Izvršni direktor kompanije Accenture Sveet govorio je o brojnim slučajevima korišćenja svetova virtuelne realnosti i budućim planovima kompanije da integriše zaposlene u svoj metaverzum.

„Metaverse ima tonu potencijala i mogao bi se pokazati korisnim u mnogim domenima. 100.000 Accenture zaposlenih bi bilo integrisano u Accenture metaverzum tokom vremena.”
Dalje je navela primer pandemije COVID-19 i kako je metaverzum pomogao Accentureu da se poveže i sprovede sastanke u tri dimenzije.

Izvršni direktor IBM-a Krišna je govorio o ulozi veštačke inteligencije i proširene stvarnosti (metaverzuma) u rukovanju zadacima koji su opasni za ljude, navodeći primer nuklearnih elektrana, koje bi mogle da postanu nedostupne u slučaju nužde. Ovde bi metaverzum i veštačka inteligencija mogli biti od velike pomoći.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button