bankarstvo

Bitkoin treba posmatrati iz perspektive inovacija, kaže gradonačelnik Majamija

Fransis Suarez je podsetio ljude da volatilnost igra jednaku ulogu kada tržište raste, ali zabrinutosti se pojavljuju samo tokom medvedih tržišta.

Gradonačelnik Majamija Fransis Suarez smatra da bitkoin (BTC) treba posmatrati iz perspektive inovacije, a ne samo kao investicionu imovinu.

Suarezovi komentari došli su tokom njegove diskusije o „Budućnosti kriptovaluta“ trećeg dana tekućeg Svetskog ekonomskog foruma (VEF) 2022. u Davosu. Rekao je:

„Živimo u svetu u kome investitori samo gledaju na stvari iz perspektive povrata, ali bitkoin treba posmatrati iz inovativne i tehnološke perspektive.
Na pitanje o njegovim stavovima o raspravi o volatilnosti na kripto tržištu, Suarez je rekao da je ovaj fenomen deo kripto ekosistema i da je uobičajen među tehnologijama koje se razvijaju i nastaju.

On je podsetio ljude da, iako se čini da debata o volatilnosti preovladava samo tokom medveđeg tržišta, ona igra ključnu ulogu i kada tržište raste.

Takođe je tvrdio da će cena bitkoina postati stabilna tokom vremena kada se pređe iz klase imovine u oblik „valute“. Objasnio je:

„Razgovaraću iz perspektive bitkoina jer je to originalna kriptovaluta. Trenutno se ponaša kao klasa imovine, ali bi se vremenom pomerio ka tome da postane valuta. Kada njegov valutni aspekt bude u centru pažnje, mislim da će se i cena stabilizovati.”
Kada je upitan o razlogu njegove podrške BTC-u, Suarez je rekao:

„Kome danas možemo verovati? Političari? Bankari ili kreatori politike? Ovo je mesto gde bitkoin ostavlja trag, iako ga je izmislio čovek, on je dizajniran da prati niz kodova koji se ne mogu menjati.
Suarezu se pridružila izvršna direktorka Cripto Council for Innovation Sheila Varren, koja se složila sa gradonačelnikom Majamija o debati o bitkoinima i rekla „[Bitcoin] je dokazao svoju snagu održavajući se kroz nekoliko ciklusa cena i njegova trenutna cena dovoljno govori o njegovom ciklusu“.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button