bankarstvo

Premotavanje Bitcoin Pizza Dai-a: Omaž čudnim i divnim kupovinama BTC-a

U znak priznanja za Bitcoin pizza dan, prvu transakciju u stvarnom svetu koja koristi Bitcoin, Cointelegraph razgovara sa kripto zajednicom o njihovim istorijskim kupovinama BTC-a.

Srećan dan Bitcoin pice! Pre nego što pozovete Margheritu u znak sećanja na prvu svetsku Bitcoin transakciju u stvarnom svetu, evo dela trivijalnosti:

Šta je zajedničko porodičnom odmoru u Japanu, albumu od 50 centi, večeri od bifteka i uramljenoj fotografiji mačke?

Sve su ih platili Bitcoin-om (BTC) od strane članova Cointelegraph Bitcoin zajednice! I baš kao i Bitcoin pice koje koštaju 10.000 BTC, koje sada vrede više od 300 miliona dolara, kupovina bitkoina u zajednici je takođe naglo porasla.

Benjamin de Vaal, potpredsednik za inženjering u Bitcoin berzi Svan Bitcoin rekao je za Cointelegraph: „Potrošio sam 7 BTC na porodičnom putovanju u Japan pre nekoliko godina. U današnjoj vrednosti, 7 BTC vredi preko 200.000 dolara – ali Ben je srećan jer su njegova deca srećna:

„Sada bi vredelo mnogo više; ali se nimalo ne kajem. Dobro detinjstvo puno avanture, zabave i učenja je neprocenjivo.”

Feliks Crisan, zaštitnik prevaranta, rekao je Cointelegraphu kako je jednom potrošio 50 BTC (u vrednosti od 1,5 miliona dolara) na razvoj novog softverskog modula za svoju kompaniju 2015. godine. Crisan je dodao da je 2016. godine:

„​​Ne zaboravimo nekih skoro 1BTC ‘potrošenih’ na klađenje ko će biti sledeći predsednik SAD. […] Naravno, nisam pobedio.”
To je opklada od 30.000 dolara po trenutnoj tržišnoj ceni BTC-a.

Džefri Albus, urednik u Cointelegraphu, rekao je da se poprskao na večeru sa biftekom kako bi demonstrirao mogućnosti bitkoina peer-to-peer „negde 2011. ili početkom 2012. godine“.

„Platili smo 15 BTC — 12 za obrok, plus 3 BTC ostavljene kao napojnicu (koju je konobarica verovatno bacila.)“
Što je još gore, vrednost od 15 BTC pre više od deset godina bila je toliko mala da je bila manja od ukupnog računa: Albus je morao da je dopuni dobrim starim novčanicama. Vrednost biftek večere koja odgovara Bitcoineru sada vredi nešto manje od pola miliona dolara.

Jednom rečju mudrima, Julien Liniger, izvršni direktor švajcarske berze bitkoina Relai – i bitkoin maksimalista do kraja, rekao je Cointelegraphu da je „danih dana kupio bitkoin duksericu za 0,1 BTC, ali to je bila poslednja stvar“ – kapuljaču od otprilike 3.000 dolara. Objasnio je da mi je „tada postalo previše glupo da bih trošio umesto stog satova“.

U međuvremenu, tim u CoinCorner-u, britanskoj berzi bitkoina koja stoji iza beskontaktne platne kartice Lightning Netvork, podelio je nekoliko priča. Deni Skot, izvršni direktor, kupio je 50 Cent album „Animal Ambition” za Bitcoin kada je tržišna cena bila oko 600 dolara. 50 Cent je čuveno “zaboravio” da je prihvatio 700 BTC za album – nadajmo se da će i Skot zaboraviti propuštene dobitke!

Molli Spiers, šef marketinga CoinCorner-a, rekla je za Cointelegraph: „Kupila sam foto razglednicu mojih mačaka […] za 0,009 BTC.“ Razglednica od 270 dolara nažalost nije bila dovoljna Spiersu da je zadrži; „Izgubio sam ih negde tokom godina – uokvirio bih ih s ponosom!“

Na sreću, „nema žaljenja“, jer „čini dobru priču“. Pored toga, podelila je sliku mačaka:

Dok je „eksperimentisao sa bitkoinom kao valutom“, Matthev Vard, programer CoinCorner-a, rekao je za Cointelegraph da je „kupio igru Cities Skilines kada je lansirana na Steam-u u martu 2015. za 0,108 BTC“. Možete da procenite da li grafika zaslužuje cenu od 3.000 dolara:

Konačno, Didi Taihuttu, poznat kao otac porodice Bitcoin, a ponekad i tip za tetovaže Bitcoin, potrošio je 2,75 BTC na Bitcoin rudar 2014. Taihuttu je rekao za Cointelegraph da je „najčudnije da sam odustao od rudarenja kada je BTC dostigao oko 200 dolara BTC i počeo da rudari dogecoin (DOGE).“ Da je držao BTC, imao bi preko 180.000 dolara.

Povezano: Pokušajte da dopunite ovo: PizzaDAO slavi dan Bitcoin pice sa 100 zabava širom sveta

Taihuttu je takođe rekao da se tokom svojih avantura kao The Bitcoin Famili, rastavio od preko 9 BTC (270.000 dolara), što opisuje kao „gubitak 9 BTC, ali dobijanje neverovatne avanture“.

A za one koji se pitaju šta se dogodilo sa 10.000 BTC-a koje je Haniecz potrošio na pice, prema istraživanju Cointelegrapha, 5% ukupnog iznosa je palo u veoma bogat novčanik, dok su „neki od sredstava naizgled likvidirani“ na neuspešnoj razmeni kriptovaluta.

Bogati novčanik koji je žvakao neke od Hanječevih BTC-a nalazi se u prvih 15 najbogatijih novčanika u Bitcoin-u, akumulirajući preko 53.000 BTC-a. Ukupno potrošeno ili poslato iz novčanika je 0 BTC: sertifikovani Bitcoin hodler.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button