bankarstvo

Slabiji dolar podiže bitkoin na 30,7 hiljada dolara jer analitičari predviđaju 60% dominacije BTC-a

Snaga dolara opada nakon 20-godišnjeg rekorda
Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev zabeležili su visok nivo od 30,725 dolara za BTC/USD na Bitstamp-u.

I dalje se boreći da prebaci 30.000 dolara na pouzdanu podršku, par je ipak izbegao dublji povratak, pomažući da se smiri strah da prošlonedeljni događaj kapitulacije od 23.800 dolara nije označio dno.

Indeks američkog dolara (DKSI) pružio je pozadinu za relativno solidne performanse bitkoina, koji je dostigao najviše dve decenije i pao za 2% za nedelju dana.

Činilo se da je ovo ublažilo određeni pritisak na berzi, S&P 500 je završio 19. maja za skromnijih 0,58% u poređenju sa prethodnom sedmicom, a Nasdak 100 manje.

Dok je bila više od 50% ispod svojih najviših nivoa svih vremena, najveća kriptovaluta je kaznila one koji kasne na tržište, primetio je jedan analitičar.

„Danas su novajlije koji su se pridružili prošle godine u gubitku od -34 odsto“, napisao je Ki Jang Ju, izvršni direktor analitičke platforme CriptoKuant, u nizu tvitova tog dana.

Ki je istakao grafikon opsega nepotrošenih transakcijskih izlaza (UTKSO) koji pokazuje starost ulaganja. Oni koji su ranije iskusili samo jedan „ciklus medveda“ sada su pali za 39%, zaključio je, dok su stariji novčići i dalje profitirali.

„Dakle, evo hopija za medvede. Ako bi se BTC toliko srušio zbog makro krize i sve institucije Bitcoiner-a odu pod vodu, mogao bi da košta 14 hiljada dolara na osnovu istorijskog MDD-a“, dodao je on.

Kao što je Cointelegraph izvestio, višestruka predviđanja o velikom povlačenju cene BTC-a, od kojih su neka ispod 14.000 dolara, nastavljaju da kruže.

Altkoini se prevrću
U međuvremenu, pažnja je bila usmerena na sve veće prisustvo bitkoina na tržištu u odnosu na altcoins.

Povezano: Bitcoin mora da brani ove nivoe cena da bi izbegao „mnogo dublji“ pad: Analiza

Posle debakla Terra LUNA, raspoloženje je postalo hladno van BTC-a, a sada su postojali znaci da bi alci mogli brzo da ustupe dominaciju.

Sa 44,8%, udeo bitkoina u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji kriptovaluta bio je najveći od oktobra 2021. u vreme pisanja.

„Mogli bismo da vidimo rast dominacije sve do 60%“, predviđa popularni Tviter nalog IncomeSharks.

„Zbog toga treba da budete oprezni sa altima i da ih menjate sa malim pauzama. Postoji dobra šansa da bismo mogli da vidimo kako novac napušta i počinje da se vraća u BTC.”
Dominacija na BTC tržištu od 60% predstavlja nivo koji nije viđen od marta prošle godine.

„Većina altova koje sam gledao nije uspela da probije svoje H4 trendove uprkos jučerašnjem pomaku na BTC“, upozorio je kolega popularni analitičar Pjer.

„I dalje bih očekivao da će većina njih umreti dvostruko teže ako bi btc ostao zaglavljen u istom opsegu, ili bi se rešio na donju stranu.“

Stavovi i mišljenja koja su ovde izražena su isključivo autorova i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebalo bi da sprovedete sopstveno istraživanje kada donosite odluku.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button