bankarstvo

Bitkoin trguje na „ničijoj zemlji“ od 29.000 dolara, dok Tesla ESG razbija akcije

Teslino uklanjanje iz S&P 500 ESG indeksa doprinosi već medvedoj putanji, dok BTC/USD ostaje zaglavljen ispod 30.000 dolara.

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazuju da je BTC/USD kružio oko 29.000 dolara u vreme pisanja, nakon što je odskočio na 28.600 dolara na Bitstamp-u.

Par je opao u skladu sa akcijama Sjedinjenih Država, pri čemu je S&P 500 posebno u fokusu jer je postavio svoj najveći pad unutar dana od juna 2020.

Drama oko Tesle, koja je uklonjena iz S&P 500-ovog ESG indeksa usred kontroverze koja traje, podstakla je loš učinak.

Izvršni direktor kompanije, Elon Musk, javno je prekorio one koji stoje iza ove odluke, koja je izgleda bila povezana sa poštovanjem takozvanih kriterijuma zaštite životne sredine, društva i upravljanja (ESG).

„ESG je prevara. Oružali su ga lažni ratnici socijalne pravde“, navodi se u delu Tviter odgovora.

Keti Vud, osnivač i izvršni direktor investicionog giganta Ark Invest, nazvala je odluku o isključenju Tesle „smešnom“ i „ne vrednom bilo kakvog drugog odgovora“.

Dok mere protiv inflacije počinju da grizu, izgledi za rizična sredstva su u najboljem slučaju bili „konsolidacija“ u narednim mesecima, tvrdili su neki.

Popularni trgovački račun CredibleCripto se složio da je Bitcoin kopirao ponašanje koje je pokazao S&P 500 tokom globalne finansijske krize 2008.

Iako bi tržišta obveznica mogla imati koristi od finansijskog pooštravanja od strane centralnih banaka širom sveta, među izvorima koji podržavaju bitkoin ostalo je malo vere u njihove investicione premise.

Analitičar Dilan LeKler, ističući čitanja Vanguardovog fonda kojim se trguje na berzi Total Bond Market (ETF), nazvao je to „globalnim balonom svega koji se ruši u realnom vremenu“.

„Biće luđe“, dodao je on tog dana.

Izvan kriptovaluta, kao što je Cointelegraph nedavno objavio, tržišni komentator Holger Zschaepitz često naziva situaciju „najvećim mehurom obveznica u 800 godina“.

Ostaje zabrinutost zbog niskog nivoa svežeg Bitcoin makroa
Vraćajući se na kraće vremenske okvire za bitkoin, prognoza je ostala fokusirana na potencijalne poteze iznad 30.000 dolara pre nego što dođe do dublje korekcije.

Povezano: Prvi niz od 7 nedelja u istoriji ― 5 stvari koje treba znati u Bitcoin-u ove nedelje

„Verovatno je moguć neki zamah ka 29,7 hiljada dolara. Pitanje je da li možemo da zadržimo 29,3 hiljada dolara za nastavak, ali sveukupno i dalje očekujem da će se HL desiti na bitkoinu u kojem ćemo nastaviti ka 32,8 hiljada dolara/34 hiljade dolara“, rekao je saradnik Cointelegrapha Michael van de Poppe pratiocima na Tviteru preko noći.

Kolega trgovac Cripto Toni je u međuvremenu ponovio svoju tezu da BTC/USD zapravo nije pao na dno tokom prošlonedeljnog vrha na 23.800 dolara i da je usledila značajnija „kapitulacija“.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button