bankarstvo

Predsednik Bukele pogađa Bitcoin Bond „FUD“ dok CZ leti u Salvador

Predsednik El Salvadora Najib Bukele javno je prozvao Rojters zbog širenja „FUD-a“ o kašnjenju u vezi sa vulkanskim obveznicama zemlje od milijardu dolara.

Predsednik El Salvadora Najib Bukele oglasio se na Tviteru u sredu uveče, osvrnuvši se na izveštaj Rojtersa u kojem se tvrdi da je izvršni direktor Binance-a Changpeng ‘CZ’ Zhao doleteo da spase bitcoin obveznicu El Salvadora.

„Molim vas, nemojte širiti Rojterov FUD“, napisao je Bukele na Tviteru svojim 3,6 miliona pratilaca, zamerivši tvrdnju da je CZ doleteo da pomogne nakon što je ponuda obveznica od milijardu dolara, prvobitno zakazana za sredinu marta, odložena za septembar. On je odgovarao na tvit na tu temu Bitcoin Magazina, koji je sada izbrisao objavu.

Bukele je naveo da je kašnjenje u ponudi „vulkanskih obveznica“ prvenstveno zbog kašnjenja zakonodavstva u Kongresu, da njegov sastanak sa CZ nema nikakve veze sa ponudom obveznica i da par namerava da razgovara o „drugim pitanjima“.

Paolo Ardoino, glavni tehnološki direktor Bitfinek-a – kompanije koja je preuzela obveznicu – priskočio je u pomoć Bukeleu navodeći da su kašnjenja uglavnom nastala zbog zakona koji se odnose na izdavanje obveznica koje još treba da usvoji Kongres. Samson Mov, bivši izvršni direktor strategije Blockstream – El Salvadorov partner u lansiranju obveznica – takođe se pridružio, tvitujući da se „ništa nije promenilo“.

Ranije ove nedelje, ministar finansija El Salvadora Alehandro Zelaja rekao je da će obveznica od milijardu dolara, prvobitno zakazana za sredinu marta, biti odložena do septembra, navodeći geopolitičku nestabilnost kao primarni razlog odlaganja.

Tri sata nakon što se javio Rojtersu, Bukele se vratio na Tviter i žalio se na Vladu Sjedinjenih Država, reagujući na predloženi zakon koji nastoji da minimizira američku izloženost finansijskom sistemu Salvadora nakon usvajanja bitkoina kao zakonskog sredstva plaćanja. Zakon o odgovornosti za kriptovalute u El Salvadoru izglasan je izvan odbora u sredu, a o njemu će glasati kompletan Senat SAD.

„Nikad ni u najluđim snovima ne bih pomislio da će se američka vlada plašiti onoga što radimo ovde“, tvitovao je Bukele odgovarajući na vest, dodajući: „Vlada SAD se NE zalaže za slobodu i to je dokazana činjenica .”

14% salvadorskih preduzeća poslovalo je u BTC-u: Privredna komora

El Salvador izdaje obveznice koje podržavaju Bitcoin (BTC) kao način prikupljanja većih rezervi BTC-a i finansiranja izgradnje „Bitcoin Citija“, razvoja posvećenog u potpunosti Bitcoin-u i povezanoj tehnologiji blokčejna. Navodno će koristiti geotermalnu energiju iz obližnjih vulkana za napajanje Bitcoin rudarstva, kao i gradske infrastrukture. Polovina prihoda od milijardu dolara ići će na troškove izgradnje, a preostalih 500 miliona dolara će biti uloženo direktno u Bitcoin.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button