bankarstvo

NFT od milion dolara prodaje se za peni u svemu ili ništa greška

Jednostavna greška navela je jednog korisnika kriptovaluta da proda svoj dragoceni kamen NFT za 444 VEI umesto za 444 ETH, desetinu penija umesto 1,2 miliona dolara.

To je težak život za jednog kripto korisnika. Nespretan pritisak na taster i radnja snajperskog bota izazvali su milionsku grešku 10. marta.

Kamen vredan 444 etra (ETH), ili 1,2 miliona dolara, prodat za 444 Vei (0,0012 USD) botu kao prodavcu, DinoDealer je pobrkao VEI i ETH. U tvitu, prodavac je rekao „jednim klikom moja cela neto vrednost od ~1 milion dolara je nestala“.

„Bot snajper“ se odnosi na bot snajperiste, koji je u početku ušao u upotrebu na aukcijskom sajtu eBai. Kupci koji žele da svoju ponudu tempiraju do poslednje sekunde koristili bi alate, međutim, sada su plodni na NFT listama. Popularna veb stranica slobodnjaka Upvork sada navodi alate za snajperisanje botova za NFT platformu OpenSea od samo 200 dolara.

Jednom kada bot uhvati NFT ili digitalni račun, nema povratka. Blockchains su konstruisani da budu nepromenljivi, tako da jednostavne greške, kao što je mešanje ETH i VEI, mogu biti izuzetno skupe.

Zaista, ljudska greška ima u izobilju u kripto svetu. Nesrećni korisnik bitkoina (BTC) nedavno je izgubio 10.000 dolara (0,25 BTC) u grešci koja je mogla da se izbegne da je dvaput proverio adresu novčanika primaoca.

Prodavac, DinoDealer, izgleda da se pomirio sa gubitkom, javno podelivši adresu šljuke robota. Oni su osvetlili situaciju tako što su postavili novu sliku profila na Tvitteru i dodali emotikon koji plače nakon svog Tvitter-a. Njihov avatar stoji pored dragocene stene, precrtan crvenom bojom.

Više šala je došlo zbog uzaludnog pokušaja DinoDealer-a da se obrati „kripto korisničkoj službi“. Njihovi pokušaji da razgovaraju sa članovima kripto zajednice naišli su na odgovore sumnjivih korisnika koji su navodno pomogli, nudeći adrese e-pošte i VhatsApp brojeve.

Ne kontaktirajte ove brojeve ili adrese e-pošte.

Protekli mesec je bio buran zbog naizgled manjih grešaka sa potencijalno strašnim posledicama. U nekim slučajevima, jednostavna greška može izbrisati milione dolara tržišne vrednosti koja je sve češća.

Povezano: Rare Bears Discord phishing napad zauzeo je 800 hiljada dolara u NFT-ovima

Beli haker Coinbasea otkrio je grešku u kodu Coinbase Pro koja je mogla da uništi tržište, dok je mahnito ponašanje botova u trgovanju iscrpilo lansiranje VTF tokena od 58 ETH. „Loše upravljanje fondom likvidnosti“ ostavilo je lansiranje otkrivenim.

U boljim danima za DinoDealer, u pomoć su mu priskočili i drugi entuzijasti kripto rokova, jedan korisnik je poslao geologu prodavcu sliku stene sa naočarima i slušalicama, sa potpisom „mfer rocks“.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button