bankarstvo

Rast cene bitkoina na 39 hiljada dolara navodi trgovce da kažu da je „panika gotova za nekoliko dana“

BTC i berze su povratile neke od svojih nedavnih gubitaka, što je navelo trgovce da sugerišu da bi panična prodaja mogla biti „gotova za nekoliko dana“.

Globalna finansijska tržišta i tržišta kriptovaluta su pretrpela udarce u protekla 24 sata pošto je invazija ruskih snaga na Ukrajinu izazvala prepreku investitora i rasprodaje većine klasa imovine.

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazuju da je cena bitkoina (BTC) pala na najniži nivo od 34.333 dolara u ranim časovima trgovanja 24. februara, ubrzo nakon što je počeo upad u Ukrajinu, i da se od tada popeo na 38.500 dolara nakon neočekivanog short-skueeze je možda udario medveđe investitore na zglobove.

Evo pogleda šta nekoliko analitičara govori o ceni BTC-a i kako bi tekući sukob mogao kratkoročno uticati na kripto tržišta.

BTC u „oblasti za veliku kupovinu“
Kolaps bitkoina u noći 23. februara nije bio neočekivan za većinu trgovaca i prema kripto trgovcu Pentošiju, cena BTC-a bi mogla da povrati marku od 40.000 dolara u kratkom roku.

Uprkos ovim pozitivnim izgledima, Pentoši je izrazio opreznost „u pogledu celokupnog makro okruženja“, koje „izgleda prilično strašno“.

U naknadnom tvitu od 24. februara, Pentoshi je ostao čvrst sa projekcijom da će BTC na kraju trgovati više odavde.

Pentoshi je rekao,

„BTC je sada u plavoj zoni vrednosti. Nije baš put kojim sam se nadao da ću ići ovde. Mislim da će s vremenom ovo biti odlična oblast za kupovinu.”
Blaže korekcija nego što je viđena u maju 2021
Detaljniju procenu trenutne situacije ponudio je Dejvid Lifčic, generalni direktor i glavni investicioni direktor u EkoAlpha, koji je primetio da se „Bitcoin i drugi kriptovaluti kreću gore-dole u ​​tandemu sa vestima iz Rusije/Ukrajine“, tako da pad kriptovaluta i druge imovine se očekivao nakon „prvih, čak i hirurških, udara u Ukrajini“.

Jedna pozitivna strana za kripto tržište je to što je bilo manje poluge u igri nego tokom povlačenja u maju 2021., što je rezultiralo „manjom likvidacijom igrača sa prekomernom polugom i stoga blažom korekcijom u odnosu na ono što je viđeno u maju“.

Lifčic je ukazao na činjenicu da je nedavni najniži nivo bitkoina na 34.300 dolara „bio blizu najnižeg opsega u kome se zaglavio već nedeljama“, i sugerisao da će „smer bitkoina i drugih kriptovaluta biti vođen onim što će se desiti u narednim parovima dana sa situacijom Ukrajine i Rusije“.

Osim kratkoročnog uticaja ovog sukoba, Lifčic je naveo da je „slon u prostoriji povećanje kamatnih stopa Centralne banke koje neće biti tako teško koliko bi trebalo da bude da ukroti inflaciju, ali će biti dovoljno da izvrši veći pritisak na privreda i berza“.

Lifchitz je rekao,

„Teško prizemljenje poslednjih 12 godina slabe monetarne politike centralnih banaka je u toku, a Ukrajina-Rusija je možda upravo bila igla koju je „mehur svega“ tražio…“
Povezano: Bitcoin raste iznad 36 hiljada dolara dok 24-časovne kripto likvidacije prelaze 500 miliona dolara

Početna panika je završena
Konačan uvid u to kako će se tržište trgovati u danima i nedeljama koji su pred nama dao je analitičar i nezavisni tržišni analitičar Michael van de Poppe, koji je objavio sledeći tvit sugerišući da je najgora kratkoročna slabost možda završena za sada .

Analizu onoga što sledi za BTC ako se panika nastavi, takođe je pružio kripto trgovac i pseudonimni Tviter korisnik AngeloDOGE, koji je objavio sledeći tvit ukazujući na podršku od 25.000 dolara u slučaju da medvedi probiju nivo od 33.000 dolara.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button