bankarstvo

18,36 miliona Ethereum adresa pridružilo se mreži 2021

Ethereum adrese su u snažnom, stalnom porastu od prošle godine, ali dnevni obim transakcija i broj kitova na lancu se smanjuju.

Novi podaci otkrivaju da je Ethereum mreža dobila 18,36 miliona adresa sa bilansom većim od nule u 2021. To je rezultiralo zapanjujućom stopom rasta od 1,53 miliona novih adresa mesečno, ali konkurencija postaje sve žešća za udeo na tržištu.

Blockchain obaveštajna firma IntoTheBlock podelila je svoja saznanja o Ethereumu u tvitu od 15. februara.

Uprkos tome što je Eter (ETH) dostigao dva nova maksimuma svih vremena u 2021. godini, stopa rasta novih adresa nije bila posebno povezana sa skokovima cena. Mreža je od oktobra dobila oko 10 miliona adresa.

Iako su ukupni brojevi u porastu, došlo je do smanjenja udela aktivnih adresa na mreži. Sveukupno, aktivne adrese su bile 1,05% svih adresa 1. januara 2021., dostigle su maksimum od 1,66% 25. aprila, ali su od 15. februara pale na 0,86%.

Broj kitova koji poseduju više od 1.000 ETH takođe je u opadanju od početka 2021. Firma za analitiku na lancu Glassnode je 13. februara izvestila da su novčanici kitova dostigli najniži nivo od 6.226 za 4 godine.

Prosečan dnevni iznos transakcija stagnira oko 1,2 miliona od sredine decembra, prema statističkom agregatoru Ethereum Icharts. Visoke naknade za gas i alternative u obliku jeftinijih i često bržih bočnih lanaca i Laier-2 rešenja na Ethereumu mogu biti faktori. Ovo je navedeno kao razlog u časopisu Cointelegraph sa Sameepom Singhanijom zašto je odlučio da napravi Kuicksvap na Poligonu.

Nakon ogromnog skoka u upotrebi prošlog maja, bočni lanac Poligona (MATIC) je u proseku imao više nego duplo veći dnevni obim transakcija Ethereuma. Poligon trenutno uživa oko 3 miliona transakcija dnevno.

Tim SpookiSvap je takođe video korist za svoje korisnike u izgradnji bočnog lanca za razliku od Ethereum mainneta. SpookiSvap je decentralizovana razmena (DEKS) zasnovana na rešenju Fantom Opera (FTM) L2. Tim je danas rekao za Cointelegraph: „Fantom pruža odličnu priliku za defi korisnike sa bržim transakcijama i znatno nižim naknadama za gas“.

Ethereum je i dalje vodeća platforma pametnih ugovora po ukupnoj zaključanoj vrednosti (TVL) u ekosistemu. Statistička platforma na lancu Defi Llama pokazuje da Ethereum trenutno ima 124,24 milijarde dolara u TVL-u, što znatno nadmašuje drugoplasirani Terra (LUNA) sa 15,04 milijarde dolara.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button