bankarstvo

Kripto rudari izuzeti od pravila izveštavanja IRS-a, potvrđuje Ministarstvo finansija SAD

Američko ministarstvo finansija je potvrdilo da su rudari kriptovaluta i operateri novčanika izuzeti od pravila izveštavanja IRS, pripremajući odgovarajuće propise.

Industrija kriptovaluta u Sjedinjenim Državama uskoro će ostvariti veliku pravnu pobedu jer Ministarstvo finansija Sjedinjenih Država planira da poštedi rudare kriptovaluta i druge „pomoćne strane“ pravila o poreskom izveštavanju.

U pismu grupi senatora u petak, Ministarstvo finansija SAD je navelo da planira da izuzme kripto rudare, učesnike na tržištu i druge učesnike na tržištu od pravila koja bi zahtevala od kripto brokera da dele podatke o transakcijama svojih klijenata sa Službom unutrašnjih prihoda.

„Cijenim Ministarstvo finansija koje potvrđuje da rudari kriptovaluta, stekeri i oni koji prodaju hardver i softver za novčanike ne podležu poreskim obavezama“, rekao je senator Rob Portman, objavljujući vest na Tviteru.

U pismu, pomoćnik ministra finansija za zakonodavna pitanja Džonatan Dejvidson rekao je da je stav odeljenja da „spomoćne strane koje ne mogu da dobiju pristup informacijama koje su korisne za poresku upravu nemaju nameru da budu obuhvaćene zahtevima za izveštavanje za brokere.

Dejvidson je takođe naglasio da kripto validatori „neće verovatno znati da li je transakcija deo prodaje“, dok entiteti uključeni u ponudu usluga u vezi sa hardverskim ili softverskim kripto novčanicima „ne obavljaju brokerske aktivnosti“.

Trezor će takođe razmotriti „u kojoj meri druge strane na tržištu digitalne imovine, kao što su centralizovane berze i one koje se često opisuju kao decentralizovane berze i ravnopravne razmene, treba da budu tretirane kao brokeri“, navodi se u pismu.

Bloomberg je izvestio da Ministarstvo finansija planira da izda predložene propise koji će uključiti svoj stav o definiciji brokera.

Povezano: Bez presedana: sudsko poravnanje IRS-a ne pojašnjava poreze na kriptovalute

Kao što je ranije objavljeno, američki predsednik Džo Bajden je sredinom novembra 2021. potpisao infrastrukturni račun od 1 triliona dolara, koji zahteva od učesnika na kripto tržištu da prijave sve transakcije digitalne imovine vredne više od 10.000 dolara poreskoj upravi.

Nekoliko senatora, uključujući Peta Tumija, Rona Vajdena i Sintiju Lumis, naknadno je pozvalo Ministarstvo finansija da pojasni definiciju brokera u zakonu o infrastrukturi u decembru, planirajući da ponudi odgovarajuće zakone. Grupa demokrata u Predstavničkom domu takođe je podržala sličnu inicijativu u novembru.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button