bankarstvo

Američki kongresmen želi da poništi odredbe zakona za koje kripto zagovornici kažu da je potencijalna katastrofa

Predstavnik Ted Budd je izjavio da će ta odredba omogućiti Ministarstvu finansija da jednostrano zabrani određene finansijske transakcije bez javnog učešća.

Predstavnik Severne Karoline Ted Bad podneo je amandman na omnibus Americki zakon o konkurenciji iz 2022. godine, posebno ciljajući na odredbu koja bi omogućila Ministarstvu finansija da nametne „specijalne mere“, uključujući nadzor i direktne zabrane, protiv „određenih prenosa sredstava“.

Kako je izvestio Cointelegraph, rukovodioci grupe za zastupanje kriptovaluta Coin Center su ranije skrenuli pažnju na odredbu, koju je uveo predstavnik Konektikata Jim Himes, kojom bi se ukinule postojeće provere — kao što su zahtevi za javne konsultacije i rokovi za naredbe o posebnim merama — ograničavajući moć Trezora da jednostrano zabrani finansijske transakcije. Ako se usvoji u svom sadašnjem obliku, odredba bi zadala veliki udarac ne samo industriji kriptovaluta već i „privatnosti i dužnom postupku uopšte“, kako je izjavio izvršni direktor Coin Centra Džeri Brito.

Republikanski kongresmen Ted Bad ponovio je ovaj argument u izjavi koja je glasila:

„Ministarstvo trezora ne bi trebalo da ima jednostrano ovlašćenje da donosi sveobuhvatne ekonomske odluke bez obezbeđivanja potpunog i odgovarajućeg procesa donošenja pravila. Ova drakonska odredba ne bi pomogla Americi da se takmiči sa Kinom, već bi koristila kinesku tešku knjigu kako bi ugušila finansijske inovacije u našoj zemlji .”
U tvitu koji je usledio, Bad je dotičnu odredbu nazvao „ogromnom greškom“.

Stavljanje novih pravila koja bi mogla negativno da utiču na kripto industriju u ogromne zakone koji se „moraju proći” je praksa koja je prvi put došla u centar pažnje prošle godine sa dodatkom, bez javne rasprave, veoma sporne definicije „digitalnog sredstva”. broker” na kasnije potpisan Zakon o ulaganjima u infrastrukturu i poslovima.

Primarni fokus Zakona o America COMPETES od 2022. na 2.912 stranica je na rešavanju problema u lancu snabdevanja kako bi se proizvodni i tehnološki sektori Sjedinjenih Država održali međunarodno konkurentnim. Međutim, veliki predlog zakona takođe uključuje niz naizgled nepovezanih mera i ovlašćenja za potrošnju, uključujući zabranu prodaje peraja ajkule, korake protiv uznemiravanja u nauci i nove obaveze za onlajn tržišta.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button