bankarstvo

Near Protocol prikuplja 150 miliona dolara za promovisanje usvajanja Veb3

Ethereum konkurent Near Protocol prikupio je sredstva za usvajanje Veb3, sa Three Arrovs Capital i Andreessen Horovitz koji podržavaju PoS blockchain.

Proof-of-stake blockchain Near Protocol je prikupio 150 miliona dolara u početnim investicijama kako bi ubrzao usvajanje Veb3 tehnologija. Tim je najavio da će se fond koristiti za razvoj regionalnih čvorišta i podizanje svesti o blokčejnu i decentralizovanoj tehnologiji.

Near Protocol ima za cilj da iskoristi nova sredstva za podsticanje usvajanja Veb3. Prema najavi, sredstva će se koristiti da se „pomogne milijardama ljudi da uče i koriste blokčejn“. Ovim će projekti koji se grade na Near blockchain-u imati priliku da se povežu sa novom publikom.

Investicioni krug je vodio hedž fond Three Arrovs Capital, uz dodatno učešće Mechanism Capital, Dragonfli Capital, a16z, Jump, Alameda, Zee Prime, Folius, Amber Group, 6th Man Ventures i Circle Ventures. MetaVeb.VC, Near-ov fond za ekosisteme, takođe je učestvovao u rundi pokretanja. Dodatno, anđeli Alan Hauard, Santjago Santos i osnivač Aave Stani Kulečov pridružili su se finansiranju.

„Uzbuđeni smo što podržavamo NEAR tim i ekosistem dok oni skaliraju blokčein aplikacije“, rekao je Kajl Dejvis, suosnivač i predsednik Three Arrovs Capital.

U međuvremenu, Amos Zhang, osnivač MetaVeb.VC, izrazio je podršku rekavši da su tehnologije Near Protocol odlične za podsticanje usvajanja blokčejna. „NEAR je najpogodniji za osnaživanje blokčejn aplikacija za mainstream usvajanje“, rekao je Zhang.

Binance Labs podržava fond Oasis Ecosistem Fund od 200 miliona dolara

Još 2021. godine, Near protokol je dodelio 800 miliona dolara za nove inicijative za finansiranje ubrzanja decentralizovanih finansija uz napomenu da je tržište decentralizovanih finansija još uvek u ranoj fazi. Ovaj potez ima za cilj da ohrabri programere dodavanjem podsticaja za izgradnju Near blockchaina.

Krajem prošle godine, Near se takođe udružio sa stabilnim čvorištem Ardana baziranim na Cardano-u. Saradnja ima za cilj da stvori infrastrukturu mosta koja će omogućiti korisnicima da prenesu sredstva sa Near Protocol-a na drugi proof-of-stake blockchain Cardano. Uz ovo, Near tokeni će takođe služiti kao kolateral na platformi Ardana za kovanje stabilnih kovanica.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button