bankarstvo

Ide meta: Dizni, Second Life i K-pop

Tvorac Second Life-a Filip Rouzdejl se vraća na krilo, Diznijev patent za „simulator virtuelnog sveta u stvarnom svetu“ sugeriše ulazak u Metaverse, a Animal Concerts je partner sa Kakaoovim projektom Klaitn iz Južne Koreje.

Nakon najave da će Facebook-ova matična kompanija izvršiti rebrendiranje u pravcu Metaverse-a, mnogi projekti su pokrenuli slične inicijative ulazeći u virtuelni prostor, od kupovine imovine do testiranja granica onoga što ovaj univerzum može da ponudi.

Posetite Diznilend… u Metaverzumu?
Kompanija za zabavu koja stoji iza nekih od najpopularnijih tematskih parkova na svetu nedavno je imala odobren patent za „simulator virtuelnog sveta u stvarnom svetu“. Iako je Los Angeles Times izvestio da Dizni nema „trenutnih planova“ da koristi simulator u bliskoj budućnosti, aplikacija sugeriše da gosti Diznilenda i Diznijevog sveta mogu na kraju videti atrakcije Metaverse u jednom ili više parkova u Sjedinjenim Državama, Hong. Kong, Kina, Francuska i Japan.

Tehnologija bi funkcionisala tako što bi pratila posetioce koristeći svoje mobilne telefone i generisala i projektula personalizovane 3D efekte na obližnje fizičke prostore, kao što su zidovi i drugi objekti u parku. Prema patentnoj prijavi, Diznijev mogući prodor u Metaverse mogao bi „da korisnicima pruži realistična i veoma impresivna individualizovana 3D virtuelna iskustva bez potrebe da ti korisnici nose AR uređaj za gledanje proširene stvarnosti“.

K-pop u Metaverzumu?
U ponedeljak je organizator koncerta Metaverse Animal Concerts objavio da je potpisao ugovor sa mrežom Klaitn južnokorejskog jednoroga Kakaoa kao deo plana da poveća svoju izloženost industriji zabave u zemlji. Izvršni direktor Animal Concerts-a Kolin Ficpatrik rekao je da su „Klaitnovi glavni ciljevi NFT i Metaverse“.

„Tehnička ograničenja zabranjuju koliko ljudi zaista može da prisustvuje koncertu u Metaverzumu“, rekao je Ficpatrik, pozivajući se na probleme skalabilnosti. On ima za cilj da izgradi mrežu virtuelnih mesta na postojećim i novim Metaverse platformama kako bi ugostio koncerte sa raznim talentima, uključujući i K-pop umetnike.

Kreator Second Life se vraća kako projekat ide meta
Linden Lab, kompanija koja stoji iza virtuelnog onlajn sveta Second Life, objavila je u četvrtak da će se osnivač Filip Rouzdejl ponovo pridružiti projektu kao strateški savetnik zajedno sa članovima Metaverse tima kompanije High Fideliti sa sedištem u San Francisku. Prema firmi, dodavanje novih i starih talenata bi olakšalo ulazak Second Life-a u Metaverse.

„Virtuelni svetovi ne moraju da budu distopije“, rekao je Rouzdejl. „Big Tech poklanjanje VR slušalica i izgradnja metaverzuma na njihovim platformama za modifikaciju ponašanja vođenim oglasima neće stvoriti magičnu, jedinstvenu digitalnu utopiju za sve.

Pokrenut 2003. godine, Second Life je bio jedno od najranijih iskustava virtuelnog sveta pre povezivanja modernih platformi društvenih medija kao što su Fejsbuk, Tviter i Instagram. Rouzdejl je otišao kao izvršni direktor Linden Labsa 2008. pre nego što je osnovao High Fideliti 2013. Njegov povratak mogao bi da označi značajnu prekretnicu za uključivanje novih ideja na temu Metaverse u uspostavljene platforme.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button