bankarstvo

Operator Mercado Bitcoin preuzima portugalsku kripto berzu

Nakon što je prošle godine prikupila preko 250 miliona dolara od firmi kao što je SoftBank, brazilska 2TM grupa se širi u Evropu.

Brazilska 2TM grupa, operater najveće berze kriptovaluta u Latinskoj Americi, Mercado Bitcoin, kreće na proširenje svog globalnog otiska strateškom akvizicijom u Portugalu.

Kompanija je u sredu zvanično objavila kupovinu kontrolnog udela u CriptoLoji, kripto berzi sa sedištem u Lisabonu koju je licencirala portugalska centralna banka.

Podložno odobrenju Banco de Portugal, novi ugovor namerava da pomogne 2TM da započne svoju ekspanziju u Evropu sa uslugama razmene preko šaltera. Kompanija takođe planira da ponudi usluge Mercado Bitcoin maloprodajnim i institucionalnim investitorima u Portugalu.

„Pristupićemo evropskom tržištu koristeći jasne sinergije sa našim prisustvom u Latinskoj Americi, jer delimo isti jezik, priznati brend i mogućnosti za unakrsnu prodaju za kupce. U Portugalu živi mnogo Brazilaca koji bi voleli da investiraju preko naše platforme“, rekao je generalni direktor 2TM Roberto Danjoni.

Dagnoni je rekao da je nova akvizicija postala moguća nakon nekoliko velikih rundi finansiranja 2021. godine, u kojima je 2TM prikupio preko 250 miliona dolara od investitora kao što je japanski finansijski gigant SoftBank, čime je njegova procena dostigla više od 2 milijarde dolara do novembra.

„Kripto je globalni biznis. Portugal je za nas strateško tržište jer zahteva posebnu licencu, postaje važno središte za kriptovalute u Evropi i otvara kapiju ka većem evropskom tržištu“, rekao je Danjoni.

Povezano: Tribal Credit prikuplja 40 miliona dolara u „hibridnoj“ rundi duga finansiranog od dolara i stabilnih kovanica

Prema najavi, osnivači CriptoLoja Luis Gomes i Pedro Borhes ostaće ko-šefovi poslovanja dok će pomagati širenje 2TM u Evropi. „Kriptovalute su i dalje tema u nastajanju u zemlji. Sva virtuelna sredstva kao što su bitkoin i eter stvaraju revoluciju i značajnu potražnju“, rekao je Borhes.

Portugal je hvaljen kao kripto-prijateljska jurisdikcija jer su se njene vlasti zalagale za slobodne tehnološke zone za razvoj fintech-a i inovacije u zemlji. Prošle godine, centralna banka Portugala je licencirala tri preduzeća za razmenu kriptovaluta: CriptoLoja, Luso Digital Assets i Mind The Coin.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button