bankarstvo

Trećina Amerikanaca će kupiti bitkoin do kraja 2022, kaže Rik Edelman

Budućnost je svetla za Bitcoin prema Riku Edelmanu, osnivaču finansijske savetodavne kompanije Edelman Financial Engines.

Bik Bitcoin (BTC) i osnivač Edelman Financial Engines-a Ric Edelman dao je neka obećavajuća predviđanja o budućnosti ove kriptovalute.

U intervjuu za CNBC program ETF Edge u ​​ponedeljak, Edelman je rekao:

„Već smo na četvrtini tog broja sa 24% Amerikanaca koji poseduju Bitcoin. Neće biti tako teško da stigne do jedne trećine. Bitcoin postaje sve više mejnstrim. Ljudi svuda čuju o tome – ne nestaje.”
Iako je 2022. počela teško, po njegovom mišljenju, vlade, korporacije, fondacije i penzioni fondovi ulažu u Bitcoin: „Postoji velika institucionalna uključenost.

Kao autor knjige The Truth About Cripto koja će uskoro biti objavljena, Edelman je dugogodišnji zagovornik kriptovaluta. On je 2019. opisao bitkoin kao prvu „stvarno novu klasu imovine“ u 150 godina, a u decembru 2018. preporučio je investitorima da pokupe narandžasti novčić.

U naknadnom intervjuu za CNBC u utorak, on je požalio da, iako je predviđao Bitcoin spot fond kojim se trguje na berzi (ETF) u poslednjih sedam godina, on je uveren da će do 2023. godine postojati spot odobrenje ETF-a.

Slično kao što komesarka za hartije od vrednosti i berze Sjedinjenih Država Hester Pirs misli o ovom pitanju, Edelman artikuliše da SEC ponestaje izgovora da kaže ne:

„Mnoge brige koje je SEC rešila industrija kroz sopstvenu zrelost, inovacije i razvoj. Uveren sam da ćemo videti da DIK kaže da, jer nema legitimnog razloga da to ne učini.”

Matthev Hougan, glavni investicioni službenik Bitvise Asset Management, složio se sa njim u drugom intervjuu.

Povezano: Usvajanje kripto mainstreama: Da li je već ovde? Odgovor stručnjaka, prvi deo

Hougan je naveo da će biti još više zaštite investitora i bolji proizvod zahvaljujući „kumulativnoj težini dokaza koji će ih naterati da krenu napred sa odobrenjem“. Zaštita potrošača koju obezbeđuje ETF koji vodi SEC je trešnja na vrhu glatkog proizvoda.

Na stranu spekulacije ETF-a, Edelman je vidovit u pogledu banalnosti izuma Satošija Nakamota u budućnosti. On je to sažeto sažeo, rekavši da će Bitcoin „u narednih nekoliko godina biti uobičajen kao bilo koji drugi deo portfelja“.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button