bankarstvo

Odlivi bitkoina na razmeni beleže najveći dnevni skok od septembra 2021

Skoro 30.000 BTC napusti glavne berze u jednom danu dok kupci kopiraju rudare u uklanjanju BTC ponude sa tržišta.

Investitori u Bitcoin (BTC) glasaju svojim novčanicima kao jednodnevni odlivi sa velikih berzi blizu 30.000 BTC.

Podaci iz analitičke kompanije CriptoKuant pokazuju da je 11. januara 29.371 BTC napustilo knjige naloga razmene — najviše od 10. septembra.

Četvoromesečni maksimum u odlivu odgovara kratkoročnom optimizmu koji se vraća u utorak, pošto je BTC/USD odskočio i održao nivo iznad 42.000 dolara.

Par je kasnije dostigao lokalne maksimume od 43.150 dolara pre konsolidacije, što je ipak drugačiji preokret u odnosu na široko predviđenu kaskadu ka 30.000 dolara.

Iako takav ishod ostaje tema debate, kupcima se čini da je ugodno da uđu na tržište iznad 40.000 dolara.

Za kontekst, čak ni skok koji je podstakao trčanje ka najvišim nivoima svih vremena krajem septembra nije uspeo da privuče toliko kupaca kao u utorak.

„Vomi su mali. To znači da tržište može lako da ima velike pomake nagore ili nadole“, prokomentarisao je status kvo Samson Mov, izvršni direktor Blockstream-a:

„S obzirom na to da smo već imali veliki pomak, a sutra svi kupuju kao da ne, rekao bih da je sledeći korak u porastu.
CriptoKuant prati ukupno 21 razmenu podataka iz knjige narudžbina. Prošle nedelje, odvojeni podaci su se fokusirali na ono što je jedan analitičar opisao kao „ludu“ neravnotežu između ponuda i traženja, što ukazuje da su medvedi konačno počeli da se umaraju od prodaje.

Kupci postaju hrabriji
Spot kupci su ranije bili glavna grupa koja je nedostajala interesovanju za BTC na trenutnim nivoima cena.

Povezano: Bitcoin se vraća na 42.000 dolara jer opklade počinju da favorizuju ‘kratko stiskanje’ više za BTC

Kako je Cointelegraph izvestio, rudari nastavljaju da povećavaju svoje rezerve ove godine sve većim tempom, a dugoročni vlasnici su čvrsti u svojoj odluci da ne prodaju.

Ističući bikovski trend u odnosu kupovine/prodaje bitkoina, saradnik CriptoKuant IT Tech otkrio je sličnu situaciju koja se odvija na tržištima derivata.

Metrika se odnosi na odnos kupovine i prodaje obima od preuzimača na platformama derivata. Vrednost ispod 1 implicira medveđe raspoloženje, i dok je to trenutno slučaj, smer je naviše.

„Ako će preći 1, trebalo bi da ponovo imamo bikovsko raspoloženje i šansu da preokrenemo trend cene“, rezimirao je IT Tech u jednom od CriptoKuantovih „Kuicktake“ postova u sredu.

„Lično se pripremam za finalnu trku bikova koja će doći pre ili kasnije.”

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button