bankarstvo

Cash App integriše Bitcoin Lightning mrežu za brže BTC transfere

Protokol sloja dva se bavi istorijskim ograničenjima Bitcoin-a kako bi se poboljšale brzine uz smanjenje naknada za transakcije.

Popularna usluga mobilnog plaćanja Cash App je integrisala Bitcoin Lightning mrežu kao deo ažuriranja, omogućavajući brže i jeftinije Bitcoin (BTC) transfere koristeći protokol plaćanja sloja dva (L2).

Cash App je razvijen i u vlasništvu Block (ranije Skuare), fintech firme čiji je suosnivač bivši izvršni direktor Tvitter-a Džek Dorsi. Najava Bitcoin L2 integracije je podeljena kao obaveštenje na zvaničnoj aplikaciji Cash App, koja je stigla do Cripto Tvitter-a:

Protokol Lightning Netvork se bavi uočenim ograničenjima Bitcoin blockchaina kako bi se poboljšale brzine uz smanjenje naknada za transakcije.

Samo prošlog meseca, Dorsi se predstavio u video snimku sa Lightning Development Kit-om (LDK), uslugom koju je razvila Spiral, podružnica Skuare-a fokusirana na razvoj Bitcoin ekosistema. LDK omogućava programerima da integrišu Lightning protokole u ​​Bitcoin novčanike i povezane usluge.

Pre nego što je napustio Tvitter, Dorsei je takođe otvoreno izrazio interesovanje za integraciju L2 protokola za novopokrenute usluge za dojavu na Tvitter-u i BlueSki-u:

Najnoviji podaci iz Business of Apps pokazuju da je aplikacija Cash opslužila preko 36 miliona korisnika širom Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Povezano: Block’s Cash App će omogućiti korisnicima da poklone BTC za praznike

Dajući prednost stalnom usvajanju bitkoina, aplikacija Cash je pokrenula uslugu koja je omogućila korisnicima da poklone BTC i akcije tokom praznične sezone.

Aplikacija Cash je omogućila korisnicima da pošalju BTC u vrednosti od najmanje 1 dolara bez potrebe da prethodno poseduju imovinu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button