bankarstvo

5 blokčejn igara zasnovanih na NFT-u koje bi mogle da porastu 2022

NFT-ovi izgledaju spremni da vladaju 2022., a nedavni zaokret ka NFT-u u P2E igrama bi mogao da učini blokčein igre omiljenim ovogodišnjim sektorom.

Nakon popularnosti decentralizovanih finansija (DeFi) došlo je do porasta nezamenljivih tokena (NFT), a na iznenađenje mnogih, NFT su dospeli u centar pažnje i sada ostaju prvi i centar sa najvećim obimom prodaje koji se dogodio početkom januara 2022.

Dok je 2021. postala godina NFT-a, GameFi aplikacije su nadmašile DeFi u smislu popularnosti korisnika. Prema podacima iz DappRadar-a, Bloomberg je prikupio:

„Skoro 50% aktivnih novčanika kriptovaluta povezanih sa decentralizovanim aplikacijama u novembru bilo je za igranje igara. Procenat novčanika povezanih sa decentralizovanim finansijama, ili DeFi, dapp-ovima je pao na 45% tokom istog perioda, nakon što su mesecima bili vodeći slučaj upotrebe dapp-a.
Blockchain igra za zaradu (P2E) igra Akie infiniti je naglo porasla i pokrenula ludilo za igrama za koje se očekuje da će se nastaviti tokom 2022. Kripto stručnjaci i zagovornici igara imaju velika očekivanja od P2E igara zasnovanih na blokčejnu i sigurno će nekolicina spavati giganti koji će dominirati sektorom.

Hajde da pogledamo pet blokčejn igara koje bi mogle da izazovu talas 2022.

DeFi Kingdoms
Inspiracija za DeFi Kingdoms došla je iz jednostavnih početaka — strasti za ulaganje koja je privukla programere na blockchain tehnologiji. DeFi Kingdoms je rođen kao vizuelizacija ulaganja u fond likvidnosti gde „vrtovi“ u igri predstavljaju bukvalno i figurativno uparivanje tokena i rudarenje bazena likvidnosti.

Kao što je prikazano u igrici, investitori imaju deo svog LP udela u parceli ispunjenoj cvetnim biljkama. Dodavanjem koncepta rasta DeFi protokola u okviru modela igraj i zaradi, DeFi Kingdoms pravi preokret u „igranju“ igre.

Izgrađen na Harmoni Netvork, DeFi Kingdoms je postao prvi projekat na mreži koji je ikada bio na vrhu DappRadar lista. Ovo se može pripisati prilivu pojedinaca zainteresovanih i za DeFi i za blokčejn igre ili se može pripisati nedavnom porastu tokena JEVEL u okviru igre.

JEVEL je uslužni token koji omogućava korisnicima da kupe NFT-ove u igrici kako bi povećali statistiku na osnovnom nivou. Takođe se koristi za rudarenje likvidnosti kako bi se korisnicima pružila prilika da naprave više DRAGULJA kroz ulaganje.

JEVEL je takođe token upravljanja koji vlasnicima daje glas u rastu i evoluciji projekta. U poslednja četiri meseca, cena tokena je porasla sa 1,23 dolara na najviši nivo od 22,52 dolara. U vreme pisanja ovog teksta, JEVEL je pao za skoro 16%, trgujući na 19,51 dolara.

Prema podacima iz CoinGecko-a, cena JEVEL tokena je porasla za otprilike 1.487% od svog skromnog početka od 1,23 dolara pre četiri meseca u septembru, samo ovog prošlog meseca.

Guild of Guardians
Guild of Guardians je jedna od najiščekivanijih blokčejn igara u 2022. godini i izgrađena je na ImmutableKs, prvom rešenju drugog sloja izgrađenom na Ethereum-u koje se fokusira na NFT. U cilju pružanja većeg pristupa, radiće kao besplatna mobilna igra uloga, modelirajući P2E mehaniku.

Slično blokčejn igrama kao što je Akie Infiniti, sredstva Guild of Guardians u igri mogu da se razmene. Čini se da je projekat od interesa za mnoge igrače i investitore sa njegovom prodajom osnivača NFT-a i lansiranjem tokena koji generiše skoro 10 miliona dolara u obimu.

Pokrenuvši svoj token u igri u oktobru 2021., tokeni Guild of Guardians (GOG) su ERC-20 tokeni poznati kao „dragulji“ unutar igre. Dragulji su ono što pokreće ključne karakteristike u igri, kao što je kovanje NFT-ova u igri i interakcija sa tržištem, a dostupni su za zaradu tokom igranja.

Poslednjih mesec dana, token Guild of Guardians je imao prilično stabilan učinak nakon što je nakon lansiranja dostigao najviši nivo od 2,81 dolara. Uprkos tome što je token pao za preko 50% u odnosu na najviši nivo svih vremena, u vreme pisanja ovog teksta, neki članovi zajednice se raduju mogućnosti zalaganja i skupova likvidnosti, što su karakteristike koje imaju tendenciju da pomognu u stabilizaciji cena tokena.

Galaki Fight Club
Zamislite da uzmete proof-of-picture (PFP) NFT i pretvorite ga u avatar za borbu protiv drugih boraca u dalekoj galaksiji? Galaki Fight Club (GFC) je blokčejn igra koja je promenila brzinu sa kolekcije od 10.000 avatara na prvu PvP borbenu igru sa različitim brendovima i platformama gde se igrači mogu boriti sa svojom kolekcijom avatara.

Fokusirajući se na interoperabilnost, GFC jedinstveno pridaje veliku vrednost svojim originalnim borcima, ali dozvoljava drugim avatarima da se bore za priliku da zarade nagrade.

Očekuje se da igra bude lansirana na mreži Poligon i da će sadržati različite teme iz različitih partnerskih kolekcija kao što su Animetas i CiberKongz, integrišući svoj cilj na više platformi. GFC igra na nostalgiji SuperSmash Bros., osim što se jedan bori za ključeve za plijen da bi otvorio kutije za plijen, a ne da jednostavno zbriše svog protivnika.

GFC je trenutno u beta testiranju i suočava se sa manjim preprekama, uključujući odloženu početnu DEKS ponudu (IDO). Do danas nije jasno kada će javni pristup biti dostupan, ali mnogi se nadaju uvođenju u prvi kvartal 2022.

GCOIN
Svaki Galaki Fighter generiše između 5 i 15 GCOIN-a dnevno i svaki borac je počeo da generiše GCOIN u oktobru 2021. Ako se borac proda, novi vlasnik će naslediti prikupljeni GCOIN. Ovo je dragoceno u ekosistemu jer je potrebno za pokretanje poteza igrača u igri, kovanje oružja, otvaranje kutija za plen i obuku i prodaju boraca druge generacije.

Uprkos manjim zastojima, IDO za GCOIN je zakazan na PolkaStarteru za 6. januar i pušteno je 4 miliona tokena na prodaju po ceni od 0,50 dolara svaki sa maksimalnom alokacijom od 500 dolara po novčaniku. Nažalost, zahtevi projekta Upoznaj svog kupca (KIC) i bele liste ostavili su mnoge stanovnike da sede.

Prema vođi tima za projekat Ado, „Prvih 1,5 miliona dolara je kupljeno i rasprodato za otprilike 15 minuta, u kom trenutku je za preostalih 500 hiljada dolara rezervisanih samo za nosioce Battle Pass trebalo još sat vremena da se popune“, što ukazuje na uspešan IDO . Približno 2.600 jedinstvenih novčanika drži GFC borce, a gornji novčanik drži skoro 2% celokupne kolekcije.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button