bankarstvo

Akcije GameStop-a skočile su za 26% u trgovini posle radnog vremena nakon što je NFT odeljenje otkriveno

GameStop je navodno angažovao 20 članova za svoju novu NFT diviziju i blizu je obezbeđivanja partnerstva sa dve kripto firme za razvoj NFT igara.

Cena akcija Reddit-ove kultne omiljene akcije GameStop Corporation (GME) skočila je za jednu četvrtinu u trgovanju posle radnog vremena nakon izveštaja Volstrit žurnala o predstojećem odeljenju nezamenljivih tokena (NFT).

Gigant u maloprodaji igara u Sjedinjenim Državama tiho radi na NFT tržištu od maja i pojačao je stvari u oktobru navodeći nekoliko radnih mesta za softverske inženjere i trgovce proizvoda sa iskustvom u Veb3 i NFT-u.

Prema izveštaju The Vall Street Journal od četvrtka, GameStop je sada angažovao više od 20 ljudi da upravljaju svojom tek iskovanom NFT jedinicom.

Neimenovani izvor upoznat sa planovima GameStop-a rekao je izdanju da jedinica gradi NFT platformu koja omogućava kupovinu, prodaju i trgovanje NFT-ovima za igre na sreću, zajedno sa uspostavljanjem ključnih kriptovaluta partnerstava.

Tržište bi trebalo da bude lansirano kasnije ove godine, a za firmu se kaže da je blizu uspostavljanja partnerstva sa dve kripto kompanije koje će deliti tehnologiju i ko-investirati u razvoj blockchain i NFT igara, zajedno sa drugim dodatnim NFT projektima.

Ovu vest su toplo pozdravili trgovci posle radnog vremena koji su podigli cenu GME-a za 26% pošto se tržište zatvorilo na 162,48 dolara u vreme pisanja, navodi TradingViev. Trgovanje nakon radnog vremena je često prilično nestabilno zbog nedostatka likvidnosti na tržištu, ali utiče na cenu akcija na sličan način kao i redovno trgovanje.

Međutim, nedostatak imenovanih izvora u The Vall Street Journal-u ili direktne potvrde od GameStop-a podigao je obrve nekih konspirativno nastrojenih GME fanatika. U postu koji ima 1.100 komentara i 97% procenata pozitivnih glasova u zajednici r/Superstonk Reddit, korisnik u/brettmagnetic je doveo u pitanje da li članak The Vall Street Journala zaista može imati toliki bikovski efekat na GME trgovanje nakon radnog vremena.

„Izvinite, ali ne verujem da kretanje cene posle sati ima veze sa VSJ objavom o Gamestop NFT tržištu. Mislim da se nešto drugo dešava i ovaj članak je objavljen da bi NFT tržište bio žrtveno jarac za povećanje cena.
Redditor u/MrFlags69 je ponovio slična osećanja, tvrdeći: „Autor je pripisao „ljude“ kao jedini izvor koji sam video. Ovo je sve samo ne novinarstvo.”

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button