bankarstvo

VonderFi koji je podržao Kevin O’Leari za kupovinu matične kompanije Bitbui za 162 miliona dolara

VonderFi, koju podržava kanadski milijarder Kevin O’Liri, želi da poveća svoj otisak u Kanadi kupovinom kripto berze Bitbui.

Platforma decentralizovanih finansija (DeFi) koju podržava Kevin O’Leari VonderFi Technologies povećava svoj otisak u Kanadi kupovinom prve regulisane kripto berze u zemlji.

VonderFi je pristao da plati blizu 162 miliona dolara (206 miliona kanadskih dolara) za kupovinu First Ledger Corp., matične kompanije Bitbui-a. VonderFi ima za cilj da postane end-to-end potrošačka platforma za kripto i DeFi, prema zvaničnom saopštenju.

Osnovan 2016. godine, Bitbui je postao potpuno regulisana kripto berza u Kanadi nakon što ga je licencirala Komisija za hartije od vrednosti Ontarija prošlog novembra. Platforma ima preko 375.000 korisnika koji su izvršili transakcije više od 3,4 milijarde dolara. U saopštenju se navodi da je Bitbui ostvario prihod od preko 24 miliona dolara u 12 meseci koji se završavaju 30. septembra 2021.

Detalji transakcije otkrili su da će VonderFi finansirati akviziciju izdavanjem 70 miliona novih akcija i plaćanjem 15,7 miliona dolara unapred u gotovini i 23 miliona dolara u odloženoj gotovini putem beleške o povratu od dobavljača za 12 meseci. „VonderFi će zadržati uglavnom sve trenutne zaposlene u Bitbui-u i sklopiti ugovore o zapošljavanju sa ključnim članovima menadžerskog tima“, navodi se u najavi.

Povezano: Binance dobija zeleno svetlo od Kanade i Bahreina

Ističući važnost licenciranog tržišta kao kapije u ekonomiju digitalnih sredstava, izvršni direktor VonderFi Ben Samaroo je rekao:

„Integracija Bitbui-ovog paketa proizvoda će ubrzati i proširiti domet i obim koji VonderFi može da ponudi tržištu, i podstaći će dugoročni rast i vrednost za kompaniju.

Kevin O’Leari, bivši kritičar Bitcoin (BTC) koji se pretvorio u kripto zagovornik, prokomentarisao je da će akvizicija omogućiti ova dva tima da „imaju propusni opseg, sredstva i licence da obezbede kripto platformu usklađenu sa institucionalnim nivoom investitorima zainteresovanim za izloženost centralizovanim i decentralizovanim finansijskim uslugama.”

U ekskluzivnom intervjuu za Cointelegraph, slavna ličnost iz Shark Tank-a je rekla da bi bio spreman da poveća svoje kripto alokacije do 20, ako propisi o stabilkoj valuti postanu precizniji. O’Liri je više zainteresovan za stabilne coine vezane za američki dolar, jer ih vidi kao efikasnu zaštitu od rastućeg nivoa inflacije.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button