bankarstvo

Korisnici Airbnb-a žele opcije plaćanja kriptovalutama, prema anketi generalnog direktora Tvitera

Izvršni direktor AirBnB-a je sugerisao da moguća opcija kripto plaćanja platforme neće biti ograničena na jednu ili dve digitalne valute.

Izvršni direktor Airbnb-a Brajan Česki objavio je na Tviteru anketu u ponedeljak pitajući svojih oko 400.000 pratilaca šta žele od platforme za iznajmljivanje 2022.

Česki je danas otkrio da većina ispitanika želi da bude u mogućnosti da plati bitkoinom (BTC) ili drugim popularnim digitalnim valutama kada iznajmljuje svoju sledeću kuću ili stan na Airbnb-u. Ostali zahtevi su uključivali jasne prikaze cena, program lojalnosti za posetioce, ažurirane naknade za čišćenje i poboljšanu korisničku uslugu.

Česki je takođe dodao da je video niz ideja o tokenima, što implicira da Airbnb-ov potencijalni izbor plaćanja kriptovalutama neće biti ograničen na jedno ili dva digitalna sredstva. Airbnb trenutno prihvata Visa, MasterCard, Apple Pai, Google Pai i PaiPal kao načine plaćanja. Izvršni direktor je takođe primetio da je kompanija za smeštaj obradila 336 milijardi dolara transakcija od 2013.

Česki je bio glasan u pogledu potencijala novih tehnologija. U septembru je rekao za Fok Business da je kompanija primila mnogo upita u vezi sa kripto plaćanja:

„Dobijamo dosta zahteva, dobijam to godinama, nemam šta da saopštim o tome danas.
Tokom novembarskog intervjua sa Nilajem Patelom iz The Verge, upitan je o njegovim razmišljanjima o budućnosti kripto i metaverzuma:

„Definitivno istražujemo to. Apsolutno. Kao i revolucija u putovanjima, jasno je da se revolucija dešava u kripto. Airbnb i kripto imaju zanimljive odnose sa poverenjem.“

Kripto berza navodi ugovore o Airbnb derivatima uoči IPO-a

Nastavio je da je primetio da je Brajan Armstrong, izvršni direktor Coinbase-a, bivši zaposlenik Airbnb-a. Kripto zujanje oko Airbnb-a dolazi usred porasta konkurencije od strane decentralizovanih alternativa zasnovanih na blokčejnu kao što je Dtravel kompanije Travala.com, koji pruža uslugu iznajmljivanja za odmor.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button