bankarstvo

Bitcoin dostiže 47 hiljada dolara jer se analitičari slažu da konsolidacija cena BTC-a ne može trajati

Konsenzus veruje da će doći do rasta ili pada u roku od nekoliko nedelja, sa ciljevima između 40.000 i 60.000 dolara.

Bitkoin (BTC) se oporavio od novih najnižih vrednosti od 45.550 dolara 5. januara, dok su analitičari strpljivo čekali „pritisak“ da bi pokrenuli novu volatilnost.

Analitičar procenjuje izglede za „lažiranje“ na 40.000 dolara
Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazali su da se BTC/USD vraća na nivo od prethodnog dana blizu 47.000 dolara na Binance-u u vreme pisanja.

Ponovljeni padovi nisu uspeli da uznemire učesnike na tržištu, koji su se sada okrenuli izgledima za nagli rast ili pad u narednim nedeljama. Promenljivost u vreme paušalnih stopa finansiranja i rekordno visoke otvorene kamate na tržištima derivata, rekli su u utorak, je samo dato.

„Mislim da ćemo do kraja meseca ući u pad volatilnosti“, prognozirao je analitičar Vilijam Klemente u delu komentara na bitkoin-ovu Bolingerovu listu.

Popularan indikator, koji je Klemente priznao kao jedan od svojih „omiljenih“ alata, Bolingerovi bendovi koriste dva standardna opsega odstupanja oko promptne cene Bitcoin-a da bi procenili kada će verovatno doći do volatilnosti.

Pitanje ove nedelje, međutim, bilo je da li će taj potez biti nagore ili nadole.

„Ako dobijemo istu postavku od kraja jula i početno padne na niske 40-e iz stiska, definitivno ću biti kupac tamo“, dodao je Klemente tokom diskusije o izgledima.

Još jedan post je otkrio verovatni uzrok pada na 45.550 dolara – neuspeli pokušaj trgovca da smanje najniže vrednosti i naknadni otkup.

Sveće crvene haringe
Oni koji traže prednost, u međuvremenu su istakli makro faktore. Bitkoin još nije u potpunosti reagovao na inflaciju, koja je bila vruća nego što se očekivalo.

Povezano: Bilansi razmene bitkoina se vraćaju na istorijski minimum pošto se povlačenje BTC-a nastavlja u januaru

„Što se tiče pogleda, još uvek čekamo na napredni korak u bliskoj budućnosti“, napisala je trgovačka kompanija KCP Capital u svom najnovijem ažuriranju pretplatnicima Telegram kanala.

„Gledajući 10-godišnju stopu inflacije (koja je istorijski imala visoku korelaciju sa BTC), došlo je do materijalnog odstupanja od kraja decembra… Ako BTC igra sustigne ovde, mogli bismo da vidimo kretanje ka 60.000.
Znakovi inflacije očekuju se sledeće nedelje sa objavljivanjem decembarskih podataka o indeksu potrošačkih cena.

„Nikad BTC nije izgledao ovako kada je završio svoj bikovski ciklus. NIKAD, od svog nastanka“, nastavila je u utorak još više bikovska Galaksija.

“Uvek naglo opada bez mnogo oporavka.”
Galaki je posmatrao periode konsolidacije nakon vrhova cena tokom istorije bitkoina, zaključujući da vrh od 69.000 dolara u novembru ne može logično da predstavlja višegodišnji maksimum.

„U konsolidaciji smo pre sledećeg masovnog pomeranja na gore“, dodao je on.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button