bankarstvo

33,5 milijardi dolara vredan ETH „zarobljen“ u najvećem Ethereum ugovoru

Najveći ugovor o ulaganju Beacon Chain-a vredan 33,5 milijardi dolara čeka da se otključa spajanje Ethereum mainnet-a.

Najveći pojedinačni Ethereum ugovor koji sadrži 8,641,954 Ether (ETH) vredan 33,5 milijardi dolara miruje jer se ne može potrošiti ili poslati.

Korisnik Tvitera istakao je ugovor o lancu Beacon-a, tvrdeći da je to najveći Ethereum ugovor sa milijardama dolara vrednim ETH „zarobljenim“ unutar njega.

U pitanju je ugovor o ulaganju u Ethereum 2.0 Beacon Chain koji je pokrenut u novembru 2020. i ne može se potrošiti bez hard forka.

Ono što ovo čini još zapanjujućim je činjenica da uslovi hard forka tek treba da budu odlučeni, a ljudi koji su slali svoj ETH u ugovor bili su dobro svesni te činjenice. Uslovi hard forka mogli bi biti odlučeni kada se Beacon Chain spoji sa Ethereum mainnet-om.

Beacon lanac je prvi ključni korak u Ethereum-ovom prelasku sa konsenzusa o rudarenju dokaza o radu na konsenzus za dokaz udela (PoS). Da bi postao validator u Eth2, trgovac mora da uloži najmanje 32 ETH. Dakle, 33,5 milijardi dolara vredan ETH u najvećem Beacon Chain ugovoru pokazuje veliku potražnju i poverenje u predstojeći Eth2.

Početkom decembra, programeri Ethereuma pozvali su članove zajednice da testiraju spajanje sa Eth2 zasnovanim na PoS-u. Faza testiranja je podeljena u tri faze, odnosno za netehničke korisnike, programere sa ograničenim iskustvom u blokčejnu i visoko tehničke i iskusne blokčejn programere.

Spajanje Beacon Chain-a u Ethereum mainnet bi dovršilo prelazak na PoS Eth2. Zvanična stranica Ethereum.org za Eth2 sugeriše da bi spajanje moglo biti završeno do K1 ili K2 2022.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button