bankarstvo

Analitičari kažu da ponašanje bitkoina na 47,5 hiljada dolara odražava tržište pre proboja 2017.

Cena bitkoina je podlegla još jednom talasu prodaje, ali analitičari kažu da trenutna tržišna struktura od 47.500 dolara odražava ranu berzu iz 2017

Kripto tržišta su ponovo pala nakon što je cena bitkoina (BTC) 9. decembra pala na 47.500 dolara, ali većina analitičara se slaže da je cena predodređena da ostane u rasponu od 40.000 do 55.000 dolara dok ne prođe sezona praznika.

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazuju da je ranojutarnja odbrana nivoa podrške od 50.000 dolara bila nadjačana od strane prodavaca i prema nezavisnom analitičaru tržišta Benu Liliju, ponude na osnovnim nivoima podrške ne inspirišu mnogo poverenja bikova.

Evo pogleda šta analitičari i trgovci govore o nedavnoj akciji cena i da li je trenutni pad BTC-a signal da je tržište medveda u nastajanju.

Bikovi imaju za cilj da zadrže podršku od 47.000 dolara
Uvid u nedeljnu akciju cena pružio je analitičar i pseudonimni korisnik Tvitera Rekt Capital, koji je postavio sledeći grafikon, koji prikazuje nivoe podrške i otpora koji su trenutno relevantni za akciju cena za BTC.

Rekt Capital je rekao,

„BTC preti da izgubi ovu crvenu podršku, ali nema potvrđenog sloma. Ispod crvene je narandžasta oblast, jaka podrška koja je okončala dve korekcije od -25% u februaru i septembru. Uopšteno, crvena mora da se zadrži da bi se izbeglo da padne na narandžastu. Ostajem ovde do daljnjeg.”
Trejder sa punim radnim vremenom i saradnik na Cointelegraphu, Michael van de Poppe, takođe prati kretanje cena oko ovih važnih nivoa podrške i objavio je sledeći grafikon koji prikazuje nivo podrške „napravi ili razbij“ u niskih 40.000 dolara.

„Chop, chop, chop je za Bitcoin. Ključna oblast koju treba zadržati je region koji smo već dotakli na 42 hiljade dolara. Zatvaranje je bilo iznad 46 do 47 hiljada dolara i više bih voleo da to uopšte ne izgubim.”
Formiranje zastavica nagoveštava eventualni odskok
Dalju analizu nedeljne akcije cena za BTC pružio je analitičar i pseudonimni korisnik Tvitter-a TechDev, koji je objavio sledeći tvit koji opisuje formiranje zastavica, za koje se pokazalo da su u prošlosti praćene bikovskim probojima, na Bitcoin grafikonu.

Kako je TechDev izrazio na kraju svog tvita, niko nikada nije rekao da je lako zaraditi novac i držati se dugoročne perspektive za BTC, a najveće nagrade rezervisane su za one koji mogu da istraju u vremenima borbe kao što je ona tržište se trenutno suočava.

Povezano: Bitcoin bi mogao dostići 100.000 dolara, zlato 2.000 dolara 2022. zahvaljujući ‘deflatornim silama’ – analitičar Bloomberga

Akcija cena bitkoina liči na tržište iz 2017
Konačni deo uvida ponudio je kripto trgovac i pseudonimni korisnik Tvitera Nunja Bizniz, koji je postavio sledeći grafikon upoređujući akciju cena za BTC tokom ciklusa tržišta bika 2017. sa trenutnim grafikonom i nagovestio mogući proboj koji se približava za Bitcoin u Bliska budućnost.

Nunja Bizniz je rekla,

„Akcija cena na prethodnom ATH-u koja je bila najsličnija sadašnjoj je bila 2017. Možda?“
Iako ostaje da se vidi šta će se desiti sa cenom bitkoina u bliskoj budućnosti, izgleda da će nekolicina predviđanja od 100.000 dolara do kraja 2021. biti nedostatna i da će se verovatno desiti negde do 2022. godine, ako uopšte.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta sada iznosi 2,25 biliona dolara, a stopa dominacije bitkoina je 40,1%.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button