bankarstvo

Visa najavljuje novu uslugu kripto konsaltinga za trgovce i banke

Platni gigant Visa pokreće nove konsultantske i savetodavne usluge u pokušaju da pomogne svojim klijentima da se kreću u svetu kriptovaluta.

Kompanija je u sredu saopštila da će njena kripto savetodavna praksa, smeštena u njenom odeljenju za konsalting i analitiku, ponuditi savete finansijskim institucijama, prodavcima i drugim firmama o svemu, od uvođenja kripto funkcija i istraživanja nezamenljivih tokena do razvoja novčanika za digitalne valute centralne banke.

Prema Visa-u, deo interesovanja banaka za kriptovalute je da ostanu konkurentni. Pozivajući se na nedavnu internu studiju, Visa je rekla da „40% ispitanih vlasnika kriptovaluta izjavilo je da će verovatno ili vrlo verovatno promeniti svoju primarnu banku u onu koja nudi proizvode vezane za kriptovalute u narednih 12 meseci.

Prema Rojtersu, američka kompanija za finansijske usluge UMB je klijent Visa-inih savetodavnih usluga za kriptovalute.

„Došli smo u Visu da saznamo više o kripto i stabilcoinima i slučajevima korišćenja koji su najrelevantniji za naše maloprodajne i komercijalne poslovne linije“, rekla je Uma Vilson, izvršna potpredsednica UMB banke.

Povezano: Mastercard priprema svoju infrastrukturu za primenu CBDC-a

Ovaj potez označava najnoviji pokušaj kompanije Visa da se dublje probije u industriju kriptovaluta, pri čemu je firma u prošlosti podnela zahteve za brojne patente vezane za blockchain. Visa-in istraživački tim takođe radi na projektu „Univerzalni kanal plaćanja“, koji je čvorište za interoperabilnost blokova koji povezuje više blokčejn mreža i omogućava kretanje digitalnih sredstava iz različitih protokola i novčanika.

Visa je jedan od mnogih procesora plaćanja koji su poslednjih godina ušli u posao sa kriptovalutama. Njegov rival, Mastercard, nedavno je uveo platne kartice povezane sa kriptovalutama širom azijsko-pacifičkog regiona, dok su giganti za onlajn plaćanja PaiPal pokrenuli novu potrošačku aplikaciju za kriptovalute, štednju i direktne depozite ranije ove godine.

jhttps://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button