bankarstvo

Memorandum Predstavničkog doma opisuje prioritete Kongresa uoči saslušanja generalnog direktora kriptovaluta

Saslušanje o digitalnoj imovini će uključivati diskusije oko četiri ključna aspekta: kripto razmene, ponude stabilnih kokova, regulatorna pitanja u vezi sa digitalnom imovinom i federalni regulatorni odgovori.

Komitet za finansijske usluge Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Država objavio je memorandum sa detaljima o tačkama diskusije tokom hibridnog saslušanja o digitalnoj imovini koje će se održati u sredu u 10:00 po istočnom vremenu.

Obraćajući se članovima Komiteta za finansijske usluge, dopis je potvrdio da će saslušanje posvetiti jedno veće šestorici rukovodilaca iz kripto zajednice kao svedocima. Na listi se nalaze Džeremi Aler ​​iz Circlea, Sem Bankman Frid iz FTKS-a, Brajan Bruks iz Bitfuri grupe, Čarls Kaskarilja iz Pakosa, Denel Dikson iz Stellara i Alesia Haas iz Coinbase-a.

Saslušanje, pod nazivom „Digitalna imovina i budućnost finansija: Razumevanje izazova i prednosti finansijskih inovacija u Sjedinjenim Državama“, ima za cilj da razgovara o četiri ključna aspekta: kripto razmene, ponuda stabilnih kokova, regulatorni problemi u vezi sa digitalnom imovinom i federalni regulatorni odgovori.

U podnesku se kaže: „Ovo saslušanje će ispitati neke od novih proizvoda i usluga koje nude glavni učesnici na tržištu digitalne imovine, ulogu berzi tržišta kriptovaluta u olakšavanju ulaganja u kriptovalute i povezane transakcije, rast stabilnih kovanica i drugih digitalnih sredstava, i trenutni regulatorni pejzaž koji reguliše ove nove proizvode i usluge.”

Dok memorandum naglašava ulogu berzi u služenju kao ulazna tačka za kripto investitore, na saslušanju će se takođe razgovarati o decentralizovanim finansijama, s obzirom na njihov potencijal da „replicira i zameni konvencionalno pružanje finansijskih usluga kao što su zajmovi, trgovina imovinom, osiguranje i druge usluge.”

Dokument takođe govori o razlikama u operativnim strukturama i sastavima rezervi stabilnih kovanica u poređenju sa fiat valutom, dodajući:

„Tržišta kriptovaluta nemaju sveobuhvatan i centralizovan regulatorni okvir, ostavljajući ulaganja u prostor digitalne imovine ranjivim na prevaru, manipulaciju i zloupotrebu. Digitalna sredstva i provajderi povezanih usluga mogu predstavljati rizik od pranja novca, finansiranja terorizma, izbegavanja sankcija, kleptokratije i drugih nezakonitih finansijskih rizika.
Priznajući porast kriptovaluta, Kongres se nada da će razviti jasan stav o digitalnim valutama centralne banke (CBDC) na osnovu tekuće studije koju su sprovele Federalne rezerve da bi „ispitale potencijalne koristi i rizike CBDC-a i njihov uticaj na američki domaći sistem plaćanja .”

U utorak, Circle’s Allaire je objavio izjavu uoči saslušanja, navodeći:

„U svetu u kojem novac postaje ključna karakteristika interneta, SAD bi trebalo da agresivno promovišu upotrebu dolara kao primarne valute interneta i da to iskoriste kao izvor nacionalne ekonomske konkurentnosti, bezbednosti i velike nadogradnje potrebne za efikasnije i inkluzivnije finansijske usluge.”
Allaireova firma, Circle, jedini je izdavalac stabilnih kovanica USD Coin (USDC) sa dolarima. On je sugerisao da američka vlada može da koristi stabilne coine putem rezervi u dolarima. „Okviri politike moraju da podrže otvoren i konkurentan teren i da omoguće procvat novih tehnologija“, dodao je on.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button