bankarstvo

Singapur suspenduje licencu za razmenu Bitget-a zbog promocije K-pop novčića

Singapurska berza Bitget je navodno izgubila licencu nakon pravnog sukoba sa agencijom koja predstavlja K-pop dečački bend BTS.

Monetarna uprava Singapura je navodno suspendovala platformu za digitalnu imovinu Bitget sa sedištem u Singapuru nakon što je ušla u spor sa agencijom koja predstavlja popularni K-pop dečački bend BTS.

Kako je u nedelju objavio Fajnenšel tajms, Bitget je izgubio licencu za Singapur nakon kontroverzne liste nove kriptovalute vezane za K-pop pod nazivom Armi Coin (ARMI). Međutim, kripto berza i dalje tvrdi da ima licence u drugim jurisdikcijama kao što su Australija, Kanada i Sjedinjene Države.

Problem je nastao 25. oktobra kada je Bitget podelio tvit koji promoviše ARMI Coin, koji je nazvan po sledbenicima južnokorejskog dečačkog benda, poznatom kao BTS ARMI — skraćenica od „Adorable Representative M.C. za mlade.”

Navodno je koristio obmanjujuće informacije kao što su „Ovaj novčić postoji u korist #BTS-a“ i „ARMIJA novčić ima za cilj da brine o članovima BTS-a doživotno“.

Razmena je navodno prekršila prava na portret dečačkog benda tako što je bez dozvole prikazala novu kriptovalutu na svojoj veb stranici koristeći oznaku „ARMI“ i ime i slike BTS-a.

Nakon što je agencija Hibe dobila informaciju da je kriptovaluta kotirana na berzi u Singapuru, objavila je:

„Trenutno istražujemo zakonska kršenja u ovom slučaju, uključujući kršenje prava na portret naših umetnika od strane kriptovalute bez dozvole ili razgovora sa agencijom. Preduzećemo pravne mere protiv svih prekršaja i kršenja.”
Dodaje se da novčić „nema veze“ sa BTS-om i poziva one koji su izgubili novac na njemu da kontaktiraju policiju.

Bitget je odgovorio na izjavu, prema izveštajima, pojašnjavajući da kao platforma za trgovanje nije kreirao sam novčić i ne preuzima nikakvu odgovornost za njega. Međutim, berza je u petak uklonila token ARMI. Financial Times je objavio da je novčić dostupan za trgovanje u drugim jurisdikcijama na Bitget-u, uključujući Južnu Koreju.

Osnovan u Singapuru 2018. godine, Bitget tvrdi da ima preko 1,5 miliona registrovanih korisnika širom sveta, a nakon poslednjeg kruga finansiranja Serije B, procenjen je na milijardu dolara.

Singapurska kripto berza ulazi u Indiju usred regulatorne neizvesnosti

Bitget je dospeo u centar pažnje industrije nakon što je u septembru obezbedio sponzorski ugovor sa italijanskim fudbalskim gigantom Juventusom i postao zvanični partner PGL Major Stockholm 2021 u oktobru.

U junu, Bitget je takođe potpisao partnerstvo sa izdavačem stabilnih kokova Circle kako bi postao jedna od prvih berzi koja je navela USD Coin (USDC) kao kolateral za trgovanje kripto derivatima.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button