bankarstvo

Obim trgovanja decentralizovanim agregatorom razmene skočio je na nove maksimume

Sve više i više trgovaca se obraća DEKS agregatorima kako bi potražili najbolje stope za zamenu tokena.

Obim trgovanja na popularnim agregatorima decentralizovane berze (DEKS) skočio je na nove maksimume u poslednjih nekoliko nedelja.

Decentralizovani agregatori razmene pružaju način za trgovce tokenima i svappere da skeniraju nekoliko DEKS platformi kako bi dobili najbolje stope razmene u tom trenutku.

Prema Dune analitici, popularni DEKS agregatori kao što su 1inch, 0k i ParaSvap zabeležili su porast obima tokom prošlog meseca. Kombinovani obim za ova tri dostigao je kumulativni nedeljni maksimum od 6 milijardi dolara prošle nedelje, povećavši se za oko 50% od početka novembra.

1inch ima vodeću poziciju u pogledu trenutnog tržišnog udela sa 55% prema Dune-u, ali 0k sustiže 42% zabeleženih za decembar do sada. Prošle nedelje, 1inch je najavio rundu finansiranja Serije B koju je predvodila Amber Group koja je prikupila 175 miliona dolara.

Prema 0kTracker-u, DEKS agregator je obradio 3 milijarde dolara u obimu u proteklih sedam dana.

0k obezbeđuje interfejs za programiranje aplikacija koji programeri DeFi mogu da koriste za integraciju razmene tokena dobijenih od vodećih DEKS-ova direktno u pametne ugovore.

Protokol 0k takođe ima izvorni DEKS pod nazivom Matcha, koji je obradio 4,7 milijardi dolara obima trgovine u poslednjih 30 dana, kako je objavljeno na njegovoj kontrolnoj tabli.

Povezano: Rast DeFi agregatora „podešen na patuljasti obim u 2020.“

Duneova DEKS analitika izveštava da je u protekla 24 sata na decentralizovanim berzama bilo 4 milijarde dolara u prometu i 33 milijarde dolara u protekloj nedelji. Udeo agregatora tog obima je trenutno 20%.

Prema Dune-u, Unisvap je trenutni DEKS tržišni lider sa 79% udela. Prošle nedelje je obradio 26,2 milijarde dolara obima trgovine. SushiSvap, koji je prvobitno kloniran od Unisvap-a, nalazi se na drugom mestu sa 9,8% udela na DEKS tržištu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button