bankarstvo

CME Grupa lansira mikro eter fjučerse dok se ETH kreće na 4 hiljade dolara

Mikro eter fjučersi se pridružuju proizvodima kripto derivata, uključujući mikro bitcoin fjučerse, bitcoin fjučerse, opcije na Bitcoin fjučerse i fjučerse etera na berzi.

Glavno tržište derivata Chicago Mercantile Ekchange Group je proširio svoju kripto ponudu tako da uključi mikro eter fjučers proizvod.

U saopštenju od ponedeljka, CME grupa je rekla da je pokrenula fjučers ugovor za mikro eter (ETH) veličine 0,1 ETH, dajući institucionalnim i individualnim trgovcima još jedan proizvod za izloženost etru. Ponuda mikro ETH derivata podmirenih u gotovini se trguje pod Globek kodom METZ1 i pridružuje se proizvodima kripto derivata na berzi, uključujući mikro Bitcoin (BTC) fjučerse, Bitcoin fjučerse, opcije na Bitcoin fjučerse i eter fjučerse.

Tim McCourt, globalni šef CME Grupe za alternativne investicione proizvode, rekao je da će ponuda omogućiti investitorima „da zaštite svoj rizik od cene etera ili da spretnije sprovode strategije trgovanja eterom“. Genesis Global Trading, jedan od likvidnih dobavljača za ponudu kripto derivata CME grupe, rekao je da je već potpisao ugovor za mikro ETH fjučers proizvod u partnerstvu sa kripto investicionom firmom KSBTO.

„Fučers ugovor za mikro eter ispunjava potrebu za većom fleksibilnošću i preciznijim delta hedžingom“, rekao je Džošua Lim, šef derivata kompanije Genesis.

Povezano: Kelli Strategic Management fajlovi za Ethereum futures ETF

Najava je usledila nakon što je cena ETH-a i mnogih kriptovaluta, uključujući Bitcoin, značajno pala tokom vikenda. Prema podacima iz Cointelegraph Markets Pro, cena ETH je pala za više od 15% otkako je 8. novembra dostigla najviši nivo od 4.785 dolara. U vreme objavljivanja, cena druge po veličini kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji iznosi 4.016 dolara , koji je pao za više od 13% u poslednjih sedam dana.

CME Grupa je prvi put lansirala svoje bitkoin fjučers ugovore u decembru 2017. godine usred velike berze. Mikro Bitcoin fjučers proizvod na berzi lansiran je u maju, a kompanija je u četvrtak izvestila da je trgovala sa više od 3,3 miliona ugovora.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button