bankarstvo

Lepe vesti: Ulbrihtov NFT nudi najviše 261 ETH, irski producent finansira filmove pomoću NFT-a

Poligon je pojačao svoje NFT planove za igre sa GameOn partnerstvom, irski producent pokreće NFT firmu za finansiranje filmova, a pad NFT-a osnivača Puta svile je doneo ponude veće od milion dolara.

Putevi svile vode do negljivičnih tokena
Licitacija za aukciju 1/1 non-fungible token (NFT) koju je kreirao zatvoreni osnivač Puta svile Ross Ulbriht premašila je 261 eter (ETH), 1,17 miliona dolara u vreme pisanja.

NFT prikazuje Ulbrihtovu ručno nacrtanu ilustraciju psihodeličnog oka i deo je kolekcije spisa i devet drugih umetničkih dela koje je stvorio, neki u zatvoru, a koja su uključena u prodaju NFT-a. Aukcija je počela u četvrtak, prvog dana umetničkog sajma Art Basil u Majamiju, a domaćin je SuperRare.

Aukcija bi trebalo da se završi u sredu, a prihod od prodaje će biti usmeren ka fondu koji podržava Ulbrihtovu borbu za oslobođenje od dvostruke kazne zatvora, a takođe će pomoći u pokretanju dobrotvornog fonda Art4Giving koji savetuju donatori, koji pomaže zatvorenicima i njihovim porodice.

U postu na blogu u kojem se najavljuje odustajanje od NFT-a, Ulbriht je rekao da, iako njegova budućnost izgleda mračno tokom njegove devete godine u zatvoru bez uslovne slobode, on može učiniti nešto pozitivno da izleči svu „štetu“ koju vidi oko sebe.

NFT od 225 hiljada dolara na rasprodaji za 20 dolara?
Govoreći o umetničkom sajmu Art Basil Miami, Dmitrij Černjak, osnivač NFT kolekcije „Ringers“ zasnovane na Ethereum-u i algoritamski generisane, pojavio se ispred, nudeći da proda jedan od svojih NFT-ova, vredan 225.000 dolara, za samo 20 dolara .

Nejasno je da li je taj potez bio u šali ili stvarna ponuda. Međutim, Cherniak je podelio svoju sliku na događaju sa beleškom na svom iPad-u na kojoj je pisalo „Ringers #0 na prodaju za 20 dolara“. Uprkos minimalnoj ceni za Ringers NFT koja trenutno iznosi 50 ETH ili 225.000 dolara na OpenSea-u, umetnik je primetio da ga niko nije prihvatio ponudu

Jedan korisnik na Tviteru je primetio da je štos bio sličan onom svetski poznatog uličnog umetnika Banksija, koji je navodno više puta izašao na ulice da proda svoju umetnost.

„Ovo je isto kao što Banksi prodaje na ulicama i niko ga ne prihvata sve dok nije počeo da snižava cene. Dmitrij je možda dobio grickanje od normi za 5–10 dolara, oni su definisali“, napisao je korisnik 5511.

Poligon za pokretanje NFT igara
Poligon (MATIC), rešenje za skaliranje sloja dva zasnovano na Ethereum-u, i njegova jedinica za igre Poligon Studios su ušli u strateško partnerstvo sa GameOn Entertainment Technologies Inc. za pravljenje NFT igara.

GameOn je američka kompanija za sportsko predviđanje i igranje igara koja se bavi sportom i medijskom zabavom.

Prema najavi Thur, sporazum će omogućiti da GameOn lansira seriju NFT igara na Poligon mreži, dok će Poligon Studios obezbediti nerazvodljiva sredstva za 50% budućih troškova razvoja proizvoda GameOn-a.

Investicija Poligon Studios-a deo je fonda od 100 miliona dolara objavljenog ranije ove godine koji je fokusiran na podršku Veb 3.0 projektima, sa dosadašnjim ulaganjima uključujući DraftKings, DeFine i GameOn.

GameOn je u saopštenju naveo da će partnerstvo sa Poligon Studios značajno pomoći firmi da poveća planove za NFT sektor.

„Investicija Poligon Studios-a omogućava GameOn-u da ponudi punu paletu mogućnosti od kreiranja, kovanja i prodaje NFT-a, do slojeva igara koje već primenjuje za korisnike bele etikete, kao što su igre predviđanja i fantazije“, navodi se u najavi.

Irski producent želi da finansira filmove sa NFT
Neils Juul, izvršni producent koji stoji iza hit filma Martina Skorsezea Irac, stvorio je novu NFT kompaniju koja ima za cilj da finansira holivudske filmove putem NFT prodaje.

Prema izveštaju The Hollivood Reporter od srede, Juulova nova firma nosi naziv „NFT Studios“ i on već ima planove da finansira novi film komedije i drame iz prodaje NFT-a pod nazivom „Krilo i molitva“.

Film će prikazati stvarnu priču o Brajanu Meltonu, koji je postao prvi čovek koji je 1998. godine oplovio svet u ultralakom avionu. Cilj filma je da glume glumce sa A liste, a snimaće ga na Malti i sledećeg aprila.

„Mi smo usred velike tranzicije u zabavnom biznisu gde su tradicionalni načini finansiranja i vlasništva filmova iskorenjeni zbog brzog porasta broja strimera i drugih digitalnih platformi“, rekao je Juul za publikaciju.

Ostale sjajne vesti
U četvrtak, Adidas je objavio da ulazi u Metaverse u partnerstvu sa kreatorima Bored Ape Iacht Cluba Iuga Labs, gmonei NFT i PUNKS Comic.

Istog dana, registrovani investicioni savetnik i fintech firma Defiance pokrenula je prvi NFT-fokusirani fond kojim se trguje na berzi (ETF) na njujorškoj berzi Arca. Fond je naveden pod oznakom NFTZ i ima naknadu za upravljanje od 0,65% godišnje.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button