bankarstvo

Analitičar kaže da je bitkoin „na rasprodaji“ nakon što cena BTC padne ispod 54.000 dolara

Cena bitkoina se vraća ka najnižim mesečnim vrednostima, ali analitičari se slažu da je trenutni raspon „zona kupovine“.

Opadajući trend bitkoina (BTC) proširio se nekoliko stepenica niže 3. decembra nakon što je cena pala ispod 54.000 dolara i trgovci će primetiti da dnevni grafikon BTC/USD pokazuje primetan porast obima prodaje.

Čini se da su investitori zabrinuti zbog pojave nove varijante COVID-19 i oštrih komentara Federalnih rezervi. U međuvremenu, veteranska ikona ulaganja Čarli Mandžer je podmetnula vatru upoređujući akciju cena na kripto tržištu sa dot-com erom koja se završila pucanjem balona.

Evo pogleda šta analitičari imaju da kažu o trenutnom tržištu i na šta treba paziti dok 2021. počinje da se smanjuje.

Snažna niža podrška od 52.000 do 53.000 dolara
„Nemirnu“ prirodu akcije cena bitkoina u poslednjih nekoliko nedelja istakla je firma za obaveštajnu delatnost kripto tržišta Decentrader, koja je ukazala na nestabilnu akciju cena na nižim vremenskim okvirima i dokaze sporog opadanja u visokim vremenskim okvirima kao razlog za povećan strah trgovaca „da se trka bikova završila.”

Analitičari su sugerisali da kada BTC izađe iz svog trenutnog raspona, „najočigledniji klaster podrške leži oko 52.000 do 53.000 dolara“ blizu tačke gde je cena pala tokom kraha u maju ranije ove godine.

Decentrader je rekao,

„Ako dobijemo dublju korekciju, onda se jaka oblast podrške nalazi oko 200DMA na 46.200 dolara i na nižem nivou podrške od 44.300 dolara. Sa druge strane, značajan nivo otpora leži na okruglom broju od 60.000 dolara.
Bitcoin i eter su „na rasprodaji“ na ovim nivoima
Dok su mnogi bili odbijeni zbog nedavne akcije cena bitkoina, Dejvid Lifčic, upravni partner i glavni investicioni direktor u EkoAlpha, sugerisao je da su „Bitkoin i eter kupljeni „na rasprodaji“ kada su dostigli 54.000 i 3.900 dolara“ za njih. koji su bili u stanju da ih pokupe na tim nivoima.

Prema Lifchitz-u, cenu bitkoina i dalje ometa „saga o likvidaciji Mt. Gok-a“ i on je sugerisao da će investitori u BTC verovatno „ostati oprezni pred distribuciju koja se očekuje negde u prvom kvartalu 2021.“.

Lifčic je takođe istakao širenje i uticaj Omicron varijante COVID-19 kao situaciju na koju treba paziti, jer bi „loša epidemija koja bi dovela do zatvaranja definitivno u početku udarila na tržište“.

Lifčic je sugerisao da bi ovo moglo da dovede do još jedne runde vladinih stimulacija, „što bi povećalo globalni dug i oslabilo valute u odnosu na zlato i kriptovalute, dok bi se u isto vreme smešni novac mogao zameniti za nepromenljive kao što je bitkoin“.

Lifchitz je rekao,

„Dakle, nakon početnog pada izazvanog panikom, kriptovalute bi mogle da iskoriste takav ishod ako se osvrnemo na ono što se dogodilo ranije, čak i ako ovo ostaje veoma spekulativno. Znaćemo u narednih nekoliko nedelja da li će Deda Mraz doći ove godine ili će ostati u izolaciji zbog COVID-a!

Počinje ponovo da izgleda kao septembar 2021
Uvid u to kako je trenutna akcija cena slična povlačenju cene koje se dogodilo ranije tokom godine pružio je analitičar i pseudonimni korisnik Tvitera ‘Rekt Capital’ koji je postavio sledeći grafikon koji prikazuje ovo poslednje povlačenje zajedno sa povlačenjem BTC cene koje se dogodilo u septembru 2021.

„U septembru se BTC povukao za -25%. Tada su investitori u BTC postali izuzetno uplašeni. Zatim se BTC vratio na nove ATH. Sada je BTC u padu -23%. Indeks straha i pohlepe će verovatno pokazati ekstremni strah vrlo brzo. Slična dubina retracementa. Slično raspoloženje investitora.”
Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta sada iznosi 2,531 bilion dolara, a stopa dominacije bitkoina je 41%.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button